Haberler

Turizmcilerden "Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkarılsın" çağrısı

Güncelleme:

Antalya'da turizmciler, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması için çağrıda bulundu. Hükümetin, tatille ilgili bir düzenlemeye gitmesi halinde durumun önceden bildirilmesinin sektörü olumlu etkileyeceğini belirten turizmciler tatil sezonunun da erken başlayacağını söyledi.

Antalya'da turizmciler, 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak Ramazan Bayramı'nın 9 gün olması için harekete geçti. 8 Nisan'ın da resmi tatil ilan edilerek 2 hafta sonunun birleştirilmesini isteyen Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına yönelik çağrı yapan turizmciler, konuyla ilgili bir düzenleme yapılacaksa hükümetten önceden açıklanmasını talep etti.

"BÜTÜN TÜRK COĞRAFYASINI İLGİLENDİREN TATİL DÖNEMİ"

Kış aylarının sona ermesi, 30 günlük oruç dönemi ve 31 Mart seçim yorgunluğunun ardından gelecek olan Ramazan Bayramı tatili için tüm oteller, şimdiden hazırlıklarını tamamladı. Ramazan Bayramı tatili, bu yıl arife günü olan 9 Nisan'da başlayıp, 12 Nisan'da sona eriyor. 13-14 Nisan hafta sonu da eklenince tatil süresi, 5,5 gün oluyor. 8 Nisan'ın da tatil ilan edilmesi durumunda, bayram tatilinin 6-14 Nisan tarihleri olarak 9 güne uzatılmasına yönelik beklentiler bulunuyor.

Antalya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, hem Ramazan ayı hem de seçim sürecine dikkati çekerek mart ayı üçüncü haftası itibarıyla Nevruz döneminin de başlayacağını söyledi. Antalya'da Nevruz döneminde İran'dan ciddi düzeyde misafir ağırlandığını belirten Kavaloğlu, "Bütün Türk dünyası, Türk coğrafyasını da ilgilendiren bir tatil dönemi bu. Nevruz, baharın gelişini müjdeliyor. Hemen arkasından Avrupa'daki Paskalya tatili var ve sonrasında ramazan ayının bitimi ile Ramazan Bayramımız olacak. Ramazan Bayramı'nda da eğer önceden açıklanabilirse, tatil dönemi 1 gün uzatılırsa; toplam 9 gün tatil söz konusu olacak" dedi.

Turizmcilerden 'Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkarılsın' çağrısı

"ÖNCEDEN AÇIKLANMASINI RİCA EDİYORUZ"

Antalya bölgesi ve KTTC ile birçok bölgede otellerin Ramazan Bayramı hazırlıklarına başladığını, sanatçıların sahne alacağı etkinlikler hazırlandığını anlatan Kavaloğlu, "Dolayısıyla eğer 9 günlük tatil periyodu önceden açıklanırsa, rezervasyonları da erkenden alma şansı olur. Seçimin de bitmiş olması ile ülkemiz insanları Ramazan Bayramlarını iyi bir tatil dönemiyle değerlendirebilir. Bu anlamda tatil döneminin uzamasının önceden açıklanmasını rica ediyoruz" diye konuştu.

"SEZONUN ERKEN BAŞLAMASINA DA SEBEP OLACAK"

Geçen yıl turizm sezonunun çok geç başladığını da hatırlatan Kavaloğlu, "Bu sene Ramazan Bayramı süresinin uzayabilme ihtimali ile sanatçılı otellerin yoğunluğu da arttı. Özellikle Antalya'da ve Kuzey Kıbrıs'ta. Bu anlamda baktığımızda, sezonun erken başlamasına da sebep olacak peş peşe gelen Nevruz, Paskalya ve Ramazan Bayramı tatili. Açıkçası sezonun gerçek anlamda, tam tarihinde, nisan ayında başlamasına sebep olacak. Bu anlamda oteller çok iyi bir Ramazan Bayramı programı hazırladı, önceden anons ettiler ve pazarlamasına başladılar. Dolayısıyla Antalya'da Ramazan Bayramı'nda ciddi yoğunluk bekliyorum" dedi.

Turizmcilerden 'Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkarılsın' çağrısı

"REZERVASYONLAR ARTACAK"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, 8 Nisan gününün de tatil ilan edilmesi ve bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasının turizm sektörüne önemli katkı sağlayacağını belirtti. Saatçioğlu, "Pazartesi gününün resmi tatil ilan edilmesi ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir karar alındığı takdirde son dakika rezervasyonlarının artacağını düşünüyoruz. Ama eskisi gibi insanlar, 6-7 günlük tatilden daha çok kısa tatiller tercih ediyor. Ramazan Bayramı tatili için de 3-4 veya 4-5 günlük tatil rezervasyonları alacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Turizmcilerden 'Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkarılsın' çağrısı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Turizm

Ramazan Bayramı Antalya Tatil Turizm Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

Ahmet Araç:

Bunlarda her sene aynı terane milleti kazıklamaya yer arıyolar

47
4
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Yapmayınnnnn. Turizmciler kazıklayacak yerli arıyorlar ayrıca enflasyonu artırıcı etkisi olur beni dinleyin yapmayın. İşçi memur zaten bir yere gidemez gidecek olan zengin tayfa içinde buna gerek yok

30
2
yanıtYanıtla
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Faizleri indirip servet transferi yapanlar tam da bu sebeple bilerek isteyerek gülerek tatili 9 güne çıkaracaklar her zaman insanlarımızı tüketime yönelttikleri gibi.

yanıt2
yanıt0
Vodafone KARDELEN:

he ya iyi vurgun için ideal

14
0
yanıtYanıtla
Adam Bey:

Ramazan bayramı sadece 3 gündür. 9 gün bayram napacan?

9
0
yanıtYanıtla
Akif:

Seçimden önce müjde verilir rahat olun

6
1
yanıtYanıtla
ORTAYA KARIŞIK:

zaten 9 gün olacakta aklı olan gider memleketinde tatil yapar. sahillere inip bu soğukta kan emicilere kazıklanmaz.

2
0
yanıtYanıtla
Perwer:

İktidar seçim sonucuna göre karar verecek gibi görünüyor…

1
0
yanıtYanıtla
Motto Premium Hotel info:

ben Turizm ciyim hep aynı hıkaye mıllet ekmek bulamıyor.

0
0
yanıtYanıtla
homeagent24 null:

9 AZ 29 OLSUN.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title