Haberler

Akbank Kısa Film Festivali 20. kez sinemaseverleri ağırlayacak

Güncelleme:

Sinema sektörünün buluşma noktalarından olan Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl 20. kez düzenlenecek. Festivalde 74 ülkeden 2 bin 241 kısa film gösterilecek ve Nuri Bilge Ceylan onur konuğu olacak. Ayrıca atölye ve söyleşilerle sanatçılar deneyimlerini paylaşacak, Kısa Film Senaryo Yarışması düzenlenecek. Festival, çevrimiçi olarak da izlenebilecek.

Sinema sektörünün buluşma noktalarından "Akbank Kısa Film Festivali", bu yıl 20. kez sinemaseverleri ağırlayacak.

Akbank Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, festival bu yıl 25 Mart- 4 Nisan arasında gerçekleştirilecek.

Toplam 74 ülkeden 2 bin 241 kısa filmin başvurduğu festival, "Festival Kısaları", "Dünyadan Kısalar", "Genç Bakışlar", "Kısadan Uzuna", "Deneyimler", "Belgesel Sinema", "Perspektif", "Özel Gösterim" ve "Forum" başlıklı 9 farklı bölümden oluşuyor.

Dünya festivallerinde gösterilen birçok filmin yanı sıra Türkiye prömiyeri yapacak yeni filmlerin yer aldığı gösterim programında, 41 ülkeden 96 kısa ve 2 uzun metraj film, festivalde seyirciyle buluşacak.

Nuri Bilge Ceylan onur konuğu olacak

Festivalin 20. yıl özel konuğu ise yönetmen Nuri Bilge Ceylan olacak. Usta yönetmen festival kapsamında sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Ceylan'ın filme ve sinemasal yolculuğuna dair deneyimlerini aktaracağı söyleşide, ünlü yönetmenin ilk kısa filmi "Koza"nın da gösterimi yapılacak.

Festivalin atölye söyleşi programında bu yıl Gökçe Bahadır, Deniz Akçay, Erkan Kolçak Köstendil, Engin Cebiroğlu, Furkan Olgun, Seben Ayşe Dayı ve Zeynep Şölen Yıldız'ın arasında olduğu çok sayıda sanatçı, atölye ve söyleşiler kapsamında kendi alanlarındaki deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Forum bölümünde ise kısa filmlerin fikir aşamasından itibaren desteklenmesi amacıyla düzenlenen Kısa Film Senaryo Yarışması yer alacak.

Bu yıl 587 senaryonun başvurduğu yarışmada, finale kalan 8 senaristin senaryosu arasından en iyi senaryo, festival jürisi değerlendirmeleriyle belirlenecek.

Festival çevrimiçi de izlenebilecek

Bu yıl İstanbul'un iki yakasında da gerçekleştirilecek festivalin Avrupa yakası ayağı Akbank Sanat binasında, Anadolu yakası ayağı ise Moda Sahnesi'nde olacak.

Festival aynı zamanda çevrimiçi olarak da "filmonline.akbanksanat.com" adresi üzerinden tüm sinemaseverlere açılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Nuri Bilge Ceylan Film Festivali Akbank Sanat Kültür Sinema Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title