Haberler

ABD'li yetkililer NFT'lerin telif hakkı konusunda rapor sundu

Güncelleme:

ABD'de fikri mülkiyetten sorumlu yetkililer, NFT'lerle (Değiştirilemez Tokenler) bağlantılı telif hakkı ihlallerinin mevcut yasalarla ele alınabileceğini açıkladı. Fikri mülkiyet kanunlarında herhangi bir değişiklik yapılmasına ihtiyaç duyulmadığı belirtildi. NFT teknolojisinin hızla geliştiği ve bu aşamada NFT'ye özgü yeni yasaların çıkarılmasının erken olabileceği vurgulandı.

ABD'de fikri mülkiyetten sorumlu yetkililer, NFT'lerle (Değiştirilemez Tokenler) bağlantılı telif hakkı ihlallerinin mevcut yasalarla ele alınabileceğini ve fikri mülkiyet kanunlarında herhangi bir değişiklik yapılmasına ihtiyaç duyulmadığını açıkladı.

USPTO Başkanı: NFT'ler Yaratıcılara Fırsatlar ve Zorluklar Sunuyor

ABD'de fikri mülkiyetle ilgili yetkililer, NFT'lerle (Değiştirilemez Tokenler) bağlantılı telif hakkı ihlallerinin mevcut yasalarla ele alınabileceğini ve fikri mülkiyet kanunlarında herhangi bir değişiklik yapılmasına ihtiyaç duyulmadığını açıkladı.

Kısa bir süre önce yayımlanan ortak raporda, mevcut fikri mülkiyet yasalarının yeterli olduğu ve değiştirilmesi gerekmediği, ancak NFT'ler ve telif hakkı arasındaki ilişkiyi netleştirmek için halkı bilinçlendirmeye yönelik eğitim girişimlerinin gerekliliği vurgulandı.

Raporda, NFT teknolojisinin hızla geliştiği ve bu aşamada NFT'ye özgü yeni yasaların çıkarılmasının erken olabileceği belirtildi.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) Başkanı ve Ticaret Bakan Yardımcısı Kathi Vidal, NFT'lerin yaratıcılara eserlerini korumak için benzersiz fırsatlar sunduğunu, ancak aynı zamanda yeni zorluklar da getirdiğini dile getirdi.

Yetkililer, NFT teknolojisinin yeni olmasına rağmen, NFT'lerle ilgili telif hakkı ihlallerinin çoğunun zaten mevcut yasal çerçevede ele alınabileceği belirtildi.

Raporda, "Bir NFT, telif hakkıyla korunan bir eserin izinsiz kopyasını içeriyorsa veya bu kopyaya bağlantı sağlıyorsa, NFT'nin üretilmesi veya dağıtılması telif hakkı kanunları kapsamında izinsiz çoğaltma veya sergileme olarak kabul edilecektir." ifadelerine yer verildi.

Son olarak hazırlanan bu rapor, iki ofisin 2022 Haziran'ında Senato Yargı Komitesi Fikri Mülkiyet Alt Komitesi'nin talebi üzerine NFT'lerle ilgili yürüttüğü çalışmanın sonucu olarak yayımlandı.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Borsaları Kripto Yatırım Kripto Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title