Haberler

Güzelyalı ve Dardanos'ta Alt Yapı Çalışmaları

Çanakkale’nin Merkeze bağlı Güzelyalı köyü ile Çınarlı köyü Dardanos mevkiinde kanalizasyon ve su şebekelerinin yapımı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çanakkale'nin Merkeze bağlı Güzelyalı köyü ile Çınarlı köyü Dardanos mevkiinde kanalizasyon ve su şebekelerinin yapımı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Güzelyalı'da düzenlenen toplantıya, Çanakkale belediyesi yetkilileri ile Güzelyalı ve Dardanos sakinleri katıldı. Toplantıda, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, projeyle ilgili olarak katılımcılara bilgi verdi. Proje kapsamında su, kanalizasyon, yağmur suyuna yönelik Teknik altyapı hattı ve 7 adet terfi istasyonu olmak üzere Toplamda yaklaşık 73 bin metrelik teknik altyapı şebekesi projelendirildiğini söyleyen Gökhan, atık su arıtma tesisinin ise Sabit Film Entegre Aktif Çamur Sistemi (İFAS) Prosesi ile yapılacağını kaydetti. Buna göre Haziran 2016 da ihale süreci başlayacak olan projenin maksimum 24 ayda tamamlanması planlanıyor.

Güzelyalı Köyü ve Çınarlı Köyü Dardanos mevkii mücavir alan sınırları içinde tesis edilecek teknik altyapı yatırımlarına, taşınmaz sahipleri de bina ve arsalarda vergi değerinin 2 'si oranında Teknik Altyapı İştirak Bedeli ödeyerek katılacaklar. Tahakkuk yapılan teknik altyapı iştirak bedelinin tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içerisinde peşin olarak ödenmesi halinde teknik altyapı iştirak bedelinde yüzde 20 oranında indirim yapılacak. Tahakkuku yapılan teknik altyapı iştirak bedeli Nisan 2016, Ekim 2016, Nisan 2017 ve Ekim 2017 aylarında olmak üzere 2 yılda 4 eşit taksitte ödenecek. Bu iştirak bedelleri ilgili taksit süresinde ödenmediği takdirde gecikme zammı uygulanacak. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Güzelyalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title