Haberler

Güzeltepe’de 50 Yıllık Tapu Sorunu Çözüldü

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Güzeltepe Mahallesi Sakinleri İle Nurttepe Otobüs Son Durağında Bir Araya Geldi.

Eyüp'teki vakıf arazilerinin tapu sorunu çözüldü. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Güzeltepe Mahallesi sakinleri ile Nurttepe otobüs son durağında bir araya geldi. 650 bin metrekarelik Vakıf arazisinin Hazine takasının yapılacağını müjdeleyen Başkan Kavuncu, Güzeltepe'de yer alan 175 parsel ve 5 ada'nın takasının da yapıldığını açıkladı.

Güzeltepe Mahallesi'nde tapu sorunlarının konuşulduğu toplantıda, Başkan Kavuncu, Vakıf arazilerinin tapu sorununun çözüme kavuştuğunu söyledi. Başkan İsmail Kavuncu, 50 – 60 yıllık bir sorunun çözüme kavuşmasının çok sevindirici olduğunu belirterek şunları söyledi: Biz bu göreve hizmet için geldik.

Eyüp'ümüzün hiçbir mahallesini birbirinden ayırmadan hizmet vermeye çalışıyoruz. Önemli olan insanlarımızı mutlu etmek… Bizlere düşen vazife işimize adım atarak değil koşarak gitmektir. Vakıf arazilerinin tapu konusu için bir çok çalışma yaptık. Mal canın yongası diye bir atasözü var. En önemli şey mülkiyettir ve mülkiyet sorunlarının halledilmesidir. Güzeltepe'de bir çok çalışma yapıyoruz.

Mülkiyet sorunu Eyüp'ün genelinde var. En az Bunlar 50 -60 yıllık sorunlar… Sizlerin burada yaşadığınız sorunları çok iyi anlıyorum. Tapu sorunu her bir mahallelerimizde farklılık gösteriyor. Aynı mahallede oturup da Hazine, Vakıf ve Büyükşehir arazileri olan var. Bu tek bizim ilçemizdeki sorun değil; birçok ilçemizin sorunu… Vakıf arazilerinde Büyükşehir ve Hazine arazisi gibi bir muhatap bulmak kolay değil çünkü yok…

Bu zamana kadar çözüm bulunmuş değil. Başbakanımız Vakıf arazilerinin sorununun çözülmesi için 2004 yılında bir kanun çıkarttı. Vakıf arazileri ile Hazine arazisinde takas yapılması konusunda Hazineye talimat verildi… Arazinin eş değeri kadar hazine vakfa veriyor. Vakıf araziyi Hazineye bırakıyor. 2004 yılında çıkan kanunla arazisini alan aldı almayanın hakkı yine devredildi. 2009 yılında bu yasa tekrar düzenlendi.

Vatandaşların arazilerini daha rahat alabilmeleri için düzenleme yapıldı. Torba Yasayla birlikte vatandaşımız yüzde 10 peşinat, 5 yıl vade ile tapusuna kavuşabilecek. Güzeltepe'deki vatandaşlarımız bu kanundan faydalanabiliyor. Eyüp'te yaklaşık 650 bin metre kare vakıf arazisi hazine arazisiyle takas edilecek. Bu arazilerin 80 bin metrekaresi Güzeltepe'de…. Bu uygulamada ilk olarak Güzeltepe'den başladık ve burada 175 parsel 5 ada 48 parsel var… Vakıf arazileri hazineye devredildi ve satışlarını Büyükşehir Belediyesi yapacak…

Bu arazilerin tapularını vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesinden alacak. Metrekaresi en az 300 liradan tapular verilecek. Rayiç bedeller imar affı olanlarda 500 lira ve hiçbir evrağı olmayanlarda ise 700 lira olarak belirlendi. Sizlerin desteği ile biz sizin bütün sorunlarınızı çözmek için bu yola baş koyduk. Sizlerin mutluluğu için bu sorunu çözdük." Vatandaşların bir kısmı tapu sevincini Başkana sarılarak yada anlında öperek göz yaşları içinde gösterdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

Adana'da yakalanan suç örgütü lideri İsmail Abdo, 20 bin lira kefalet ödeyip serbest kaldı

Adana'da yakalanan suç örgütü lideri İsmail Abdo, 20 bin lira kefalet ödeyip serbest kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title