Haberler

Güzelbahçe Mustafa Kemal'i Andı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 74.yıldönümü nedeniyle Güzelbahçe'de anma töreni düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 74. yıldönümü nedeniyle Güzelbahçe'de anma töreni düzenlendi. Çelenk yasağı kalktığı için Atatürk Anıtı'nın önü adeta çelenklerle doldu, yüzlerce karanfillerle bezendi.

Atatürk'ü anma töreni Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene, Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü yurt dışında olduğu için İzmir Vali Yardımcısı Şahin Aslan, Garnizon Komutanı Albay Turhan Özkal, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Ednan Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Kadri Karaman, MHP İlçe Başkanı Melih Cerit, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazlı Karatürk, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saatler, 09.05'i gösterdiğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, itfaiye ve polis araçları sirenlerini, sivil araçlar ise kornalarını çaldı. İlçede iki dakika boyunca adeta hayat durdu. Ardından İstiklal Marşı okundu ve törene katılan resmi zevat ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Bir süre önce konulan çelenk koyma yasağı bakanlık genelgesiyle kaldırıldığı için ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Güzelbahçe Belediye Spor ile Yelki Spor Kulübü bile anıta çelenk koyarak Ata'ya olan saygısını ve minnettarlığını gösterdi. Törenlere daha sonra Efes Koleji'nde düzenlenen etkinliklerle devam edildi.

Bu arada Güzelbahçe Belediyesi, aralarında Cengiz Topel Lisesi'nden bir grup öğrencinin de yer aldığı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye 200 kişiyi beş otobüsle Anıtkabir'deki törenlere katılmaları için Ankara'ya gönderdi. Anıtkabir yolcularını, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce uğurladı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa İnce Güzelbahçe İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title