Haberler

Güvercin Kanarya ve Kümes Hayvanları Festivali

KIRKLARELİ (AA) Lüleburgaz Güvercin Kanarya ve Kümes Hayvanları Sevenler Derneği ile Lüleburgaz Belediyesi işbirliğinde 11. Geleneksel Güvercin Kanarya ve Kümes Hayvanları Festivali düzenlendi.

KIRKLARELİ (AA)- Lüleburgaz Güvercin Kanarya ve Kümes Hayvanları Sevenler Derneği ile Lüleburgaz Belediyesi işbirliğinde 11. Geleneksel Güvercin Kanarya ve Kümes Hayvanları Festivali düzenlendi.

Lüleburgaz halk pazarında düzenlenen festival kapsamında güvercin, kanarya, tavus kuşu, tavşan, kümes hayvanları, köpek gibi pek çok sayıda hayvan, hayvan severler tarafından büyük ilgi gördü.

Festivalin açılışını Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve Lüleburgaz Güvercin Kanarya ve Kümes Hayvanları Sevenler Derneği Başkanı Hikmet Topal yaptı.

Açılıştan sonra Yılmaz ve beraberindeki heyet festival alanını gezerek festivalde sergilenen hayvanlar hakkında bilgi aldı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, AA muhabirine yaptığı açıklamada Lüleburgaz Güvercin Kanarya ve Kümes Hayvanları Sevenler Derneği ile beraber bu yıl 11. Geleneksel Güvercin Kanarya ve Kümes Hayvanları Festivali'ni düzenlediklerini söyledi.

Toplumda çeşitli hobileri olan insanların olduğunu belirten Halebak, "Çocuklarımız fuar sayesinde internet ortamından kurtulup gerçek havanlarla karşılaştıkları bir ortam buldular. Derneğimiz tarafından çok başarılı bir şekilde düzenlenen festivalimize Trakya'dan olduğu gibi Türkiye'nin çeşitli yerlerinden de katılım oldu. Başarılı bir festival oldu" diye konuştu.

Topal da, festivali 11 yıldır geleneksel olarak düzenlediklerini kaydetti.

Festivalde her çeşit güvercin, kanarya muhabbet kuşu ve kümes hayvanlarının teşhir edildiğini belirten Topal, Trakya'da tüm illerde bu tür festivallerin düzenlendiğini ama bir dahaki yıl bu festivalleri tek çatı altında birleştirerek Trakya festivali olarak sunmak istediklerini ifade etti.

Hayvan sever vatandaşların hoş vakit geçirmeleri için bu etkinliği düzenlediklerini dile getiren Topal, festivale gösterilen ilgiden memnun olduklarını vurguladı. Hayvan sever Mustafa Güneş de, fuara tavus kuşlarını getirdiğini ve gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Cemalettin Yılmaz Emin Halebak Kırklareli Lüleburgaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title