Haberler

Güvenlik En Üst Seviyeye Çıkarıldı

Terör Örgütünün Eylemlerinin Artması, Devletin Güvenlik Tedbirlerini En Üst Düzeye Çıkarmasına Neden Oldu.

Bölücü terör örgütü PKK'nın 1 Haziran 2010 itibarıyla sözde ateşkes sürecine son vermesiyle beraber eylemlerin artması, devleti güvenlik tedbirlerini en üst düzeye çıkarmasına neden oldu. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "örgüt sınırdan patlayıcı ve militan sokmaya çalışıyor. Amaç büyük kentlerde ses getirecek eylem yapmak" şeklindeki istihbaratından sonra özellikle protokole ilişkin güvenlik önlemleri artırıldı.

PKK'nın sözde ateşkes sürecini bitirmesinin ardından örgütün, askeri birlikler, emniyet müdürlükleri gibi kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik saldırı planladığı yönündeki istihbaratı alan güvenlik birimleri ayrıca, "terör örgütünün gerçekleştirmeyi hedeflediği yeni eylemler için gerekli militan ve patlayıcıları Suriye sınırından kaçak yollarla yurda sokmayı çalıştığı"nı bildirdi.

-İSTİHBARAT UYARMIŞTI-

Devletin zirvesine de yönelik saldırı planladığı ifade edilen terör örgütü militanlarının yakalanmamak için hiçbir iletişim aracını kullanmadıkları, örgüte yakın aileler aracılığıyla "kurye" yöntemiyle haberleşme sağladıkları da ifade edildi. Haziran ayının ilk haftasında tüm güvenlik kuvvetlerine gönderilen gizli yazıda, "PKK terör örgütü Emniyet Müdürlükleri, askeri birlikler, karakollar; kışla ve gazinolara yönelik eylem planlamaktadır. Bu doğrultuda tüm birimlerin hassasiyet içerisinde görev yapması, nöbetçi sayılarının artırılması, nöbetçilerin çelik yelek giymeleri, nöbet yerlerinin zırhlanmasına dikkat edilmesi" istendi.

Kamu kurum ve kuruluşları ile askeri birlik yakınlarına sivil araçların park etmemesi, bölgede görev yapan polis ve askere ait tüm servis araçlarının güzergahlarının günlük olarak belirlenmesinin de önemine değinilen yazıda ayrıca, "Ana hedef olan personelin sivil araçlarına yönelik saldırılara karşı da duyarlı olunması gerekmektedir. Personel servislerinin de olası eylemlere hedef olmamak için saatlerinin ve güzergahlarının günlük olarak değiştirilmesi önem arz etmektedir. Bunları yanı sıra resmi kurumlar, bankalar ve insanların yoğunlukla bulunduğu alışveriş merkezlerinde de güvenlik tedbirlerinin artırılması gerekmektedir" denildi.

-GÜVENLİK ÇEMBERİ GENİŞLETİLDİ-

Bu arada terör örgütünün "belirleyici insiyatife sahip olduğunu kanıtlamak için" kanlı eylemlerine kentlerde devam edeceğinin belirtildiği istihbarat yazısında protokole yönelik saldırıların önlenmesi için güvenlik çemberinin de genişletilmesi istendi. Bu nedenle el yapımı patlayıcılara yönelik dikkatli olunması, protokole yaklaşmak isteyen şüpheli şahıslara anında müdahale edilmesi için tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca bu uyarı çerçevesinde devlet protokolünde koruma zaafiyeti yaratacak hiçbir şeye müsade edilmemesi için çeşitli düzenlemeler de yapıldı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Devlet Büyüklerini Koruma personelinin eşlik sayısı arttırılırken, öncü ve gözcü sayısı da yeniden düzenlendi.(ANKA)

(ÜNS/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title