Haberler

Güvenli, 27 Günü Değerlendirdi

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Erzurum’da da başlatılan "Demokrasi Nöbetleri” dün sona erdi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Erzurum'da da başlatılan "Demokrasi Nöbetleri" dün sona erdi. Erzurum'daki nöbet programını organize eden Milli İrade Platformu tarafından düzenlenen bir basın toplantısıyla, geride kalan 27 günlük sürecin bir değerlendirmesi yapıldı. Basın toplantısına Milli İrade Platformu çatısı altındaki Erzurum Sivil Platformu Başkanı Mustafa Güvenli, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır, Cihannüma Derneği Başkanı Teoman Kümbet, Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Ebu İshak Vakfı Başkanı Raci Solmaz ve Vuslat Derneği Başkanı Fikret Semerci ile ERZİMDER ve İMH temsilcileri katıldı.

Milli İrade Platformu adına konuşan Mustafa Güvenli, Türkiye'nin 15 Temmuz'da hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, "Türkiye'yi huzur ve istikrar ekseninden çıkararak, iç savaş, kaos ve kargaşaların yaşandığı bir coğrafya haline dönüştürmek isteyen emperyalist güçler, şanslarını bu kez FETÖ üzerinden denemiş ve fakat milletin dirayeti karşısında neye uğradıklarını şaşırmışlardır" dedi.

Milletin, 15 Temmuz gününün son saatlerinde başlayan hain darbe girişimini, 16 Temmuz gününün daha ilk saatlerinde geri püskürtmeyi başardığını, sadece ve sadece 5-6 saat içerisinde "Demokrasi" adı verilen yepyeni bir bayramı kutlamaya başladığını kaydeden Güvenli, "Kaldı ki; bugünle beraber tam 27 gündür tutmuş olduğumuz "Demokrasi Nöbetleri", işte bu bayram sevinci ve coşkusunun aslında yegane bir tarifidir" ifadesini kullandı.

ERZURUM'DAKİ ORGANİZASYONLARI MİLLİ İRADE PLATFORMU YAPTI

Erzurum'da 27 gün boyunca "Demokrasi Nöbetleri" organizesinin Erzurum'daki sivil toplum kuruluşları olarak teşekkül ettirilen Milli İrade Platformu tarafından yapıldığının altını çizen Güvenli, "Bu bağlamda çatısı altında Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP), MÜSİAD Erzurum Şubesi, Cihannüma Derneği, Memur-Sen İl Temsilciliği, Erzurum İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ERZİMDER), İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) ile Vuslat Derneği'ni barındıran Milli İrade Platformu olarak bizler şunun bilinmesini istiyoruz ki; bugüne kadar yerine getirdiğimiz görevlerin belki de en önemli ve en anlamlısı, yaşadığımız bu sürece ilişkin üstlendiğimiz sorumluluk olmuştur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile "Demokrasi Nöbetleri"ne nokta koyulduğunu belirten Güvenli, "Bu mukaddes vatanın birer evladı olarak, millet olarak, görevimizi layıkıyla yerine getirmiş olmanın verdiği haklı gururu yaşıyoruz. Bu vesile ile 27 gün önce başlatılan bu milli seferberliğe katılan, gece-gündüz ayrımı yapmadan yollara düşen ve meydanları hınca hınç dolduran kadirşinas Erzurum halkına teşekkür ediyoruz. Allah, hepsinden razı olsun!" dedi.

GÜVENLİ, 27 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Milli İrade Platformu adına açıklama yapan Mustafa Güvenli, şunları kaydetti: ""Demokrasi Bayramı" adıyla tam 27 gündür kutladığımız süreçte Milli İrade Platformu olarak yaptığımız çalışmalara kısaca değinmek istiyoruz. Milli İrade Platformu'nu oluşturan STK temsilcileri olarak; tuttuğumuz "Demokrasi Nöbetleri"nin her gün bir başka coşkuya bürünmesi için elimizden geleni yaptık... Bir sonraki günün nöbet programını organize ederken, en ince ayrıntıyı dahi hesaba katarak, milletimizi birleştirici, bütünleştirici ve kaynaştırıcı bir atmosfer oluşturmaya çalıştık. Yeri geldi doruklara ulaşan milli coşkumuzu şehir merkezinde bayrak yürüyüşleri ve araç konvoylarıyla gösterdik; yeri geldi demokrasi uğruna şehit düşen kardeşlerimiz için Kur'an'ın rahmet, bereket ve feyz iklimine sığındık, yeri geldi dualarda ve secdelerde buluştuk. Demokrasi nöbetleri boyunca Yakutiye Kent Meydanı'nda her renkten ezgiler yükseldi. Uğur Işılak'la birlikte hep bir ağızdan "Haydi Anadolu" dediğimiz gibi, Mustafa Yıldızdoğan'la birlikte "Ölürüm Türkiyem" diye haykırdığımız da oldu... Yakutiye Kent Meydanı'nda Esat Kabaklı ile "Vatanına göz dikeni ez oğlum!" diyerek, milli öfkesini kabartanlar da, yine kahraman Dadaşlar'dı. Allah'a hamdolsun; altına Milli İrade Platformu olarak imzamızı attığımız her organizasyonda riyaya ve gösterişe yer vermediğimiz gibi, siyasi bir üsluba da bürünmedik; farklılıkların bir kenara bırakılması ve ortak müştereklerde buluşulmasını bu bağlamda kendimize en büyük amaç edindik... Önceden planlanmış bir süreç olmadığından, kuşkusuz hatalarımız da, eksikliklerimiz de olmuş olabilir... ve fakat bilinmesinde fayda var ki; bu hata ve aksaklıkların yaşanmasına sebebiyet vermiş olan bazı kişi ve kurumlara müdahale etmemiş olmamızın altında bile sürecin hassasiyetine yönelik sergilediğimiz farkındalık, saygı ve iyi niyet yatmaktadır"

GÜVENLİ'DEN MEDYAYA TEŞEKKÜR

Güvenli, Allah'tan en büyük niyazının; milletin hiçbir evladını bir daha böylesine ağır bir mes'uliyet altında kalmaması yönünde olduğunu vurgulayan Güvenli, "Ama şu da bilinmelidir ki; vatanımız ve bayrağımızın, istikbalimiz ve istiklalimizin söz konusu olduğu ya da olacağı her dönem, yedimizden yetmişimize kadar hepimiz büyük bir kararlılıkla mücadele etmeye ve hatta bu uğurda canımızı bile vermeye hazır ve nazır olacağız. Buradan bir hakkı teslim etme adına, siz değerli basın mensuplarımızı da tebrik ediyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çünkü bu süreçte sizlerin de verdiği mücadeleyi çok iyi biliyoruz; kamuoyuna doğru bilgileri ulaştırma adına fevkalade önemli bir misyon üstlendiniz... Dolayısıyla kutladığımız bu demokrasi bayramının mimarı olan milletimiz, sizi ve demokrasi uğruna verdiğiniz emekleri kesinlikle unutmayacaktır. Ayrıca 15 Temmuz, dünyaya verilen anlam yüklü bir mesaj olduğu gibi, tarihe düşülmüş olan bir not özelliği de taşıyacaktır... Tarih, aziz milletimizin verdiği kararlı bu mücadeleyi hafızalarda hep taze tutmakla kalmayacak, aynı zamanda Suret-i Hakk'tan görünüp ama aslında hıyanet ipine sarılanları da kaydedecektir" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memur Sen Erzurum Teoman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
title