Haberler

Güreşin Efsaneleri Torbalı'ya Gelecek

Bu yıl 654. kez düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, tüm efsane güreşçileri Torbalı’ya getirmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Bu yıl 654. kez düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, tüm efsane güreşçileri Torbalı'ya getirmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın daveti üzerine 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, güreşin efsanelerini Torbalı'da ağırlamaya hazırlanıyor. 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin organizasyon olarak kusursuz olduğunu anlatan Başkan Görmez, "Çok başarılı, kusursuz bir organizasyon izledik. Belediyemizin de organizasyon becerisi oldukça yüksek. Biz bunu İzmir'e de kazandıracağız. Deve güreşleri, rahvan at yarışları, Yörük şenliği gelenekselleşmiş etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz. Yağlı güreşler de ata sporumuz. Geleneklerimizin, sosyal, kültürel, sportif değerlerimizin yaşatılması yerel yönetimlerin öncelikleri arasındadır. Bütün efsane başpehlivanları ilçemize davet ettik" dedi.

BAKAN EROĞLU "AĞA" OLACAK

Türkiye'nin farklı bölgelerinden 250 güreşçinin 13 ayrı kategoride yarışacağı Torbalı Yağlı Güreşleri,10 Ekim'de Torbalıspor Tesisleri'nde gerçekleşecek. Organizasyonda İzmir Milletvekili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da güreş ağası olması bekleniyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Yaşar Görmez Kırkpınar Torbalı İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title