Haberler

Gürcü Kadın Müslümanlığı Seçti

Ardahan merkezde oturan 38 yaşındaki Gürcistan uyruklu Ema Yılmaz, müftülükte düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Ardahan merkezde oturan 38 yaşındaki Gürcistan uyruklu Ema Yılmaz, müftülükte düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Yaklaşık 3 yıl önce Ardahan'da Suat Yılmaz ile evlenen Ema Yılmaz (38) adlı Gürcü asıllı kadın, İl Müftülüğüne başvurdu. Ema Yılmaz için, Müftü Galip Akın'ın makamında ihtida töreni düzenlendi.

Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Ema Yılmaz, "Emine" adını aldı. Emine'ye, Müftü Akın tarafından Diyanet İşleri Başkanlığının Müslüman olanlar için düzenlediği ihtida belgesi ile Kur'an-ı Kerim verildi.

Müftü Akın, İslam dinini seçtiği için Emine Yılmaz'ı tebrik etti. Ardahan'da ilk kez böyle bir merasim yapıldığını belirten Akın, Ortodoks iken İslamiyet'i tercih eden Ema Yılmaz'ı tebrik ettiğini belirterek şunları kaydetti:

"Bu kardeşimiz şu an zaten oruçlu. Böyle bir günde bize müracaat edip Müslüman olacağını bildirmiştir. Ardahan'da ilk defa böyle bir merasim yaptık. Ema kardeşimiz Emine olmayı tercih etti ve Müslümanlığı severek seçtiğini kendi diliyle şahitlerin huzurunda beyan etti. Biz de, 'Mübarek olsun' diyoruz. Rabbim hepimizi İslam üzerinden daim eylesin ve eğri büğrü sapanların yollarından götürmesin. Hayırlı ve mübarek olsun."

Müslüman olduktan sonra Emine ismini alan Yılmaz da eşinden dolayı Müslümanlığı tercih ettiğini belirterek, "Eşimden dolayı Müslümanlığı seçtim. Üç yıldır kendisi ile evliyim. İslamiyet'ten etkilendim. Bir de çocuğumuz var" diye konuştu.

Suat Yılmaz da eşinin Müslümanlığı seçmesinin kendisi için son derece önemli olduğunu ifade etti. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title