Haberler

Gürcistan Ticaret Heyeti, Ardahan'ı Ziyaret Etti

Gürcistan’ın Samtskhe-Cavakheti Bölgesi Projeler Daire Başkanı Marina Gaçeçiladze başkanlığındaki kaymakamlar, ticaret başkanları ve iş adamlarından oluşan heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ardahan’a geldi.

Gürcistan'ın Samtskhe-Cavakheti Bölgesi Projeler Daire Başkanı Marina Gaçeçiladze başkanlığındaki kaymakamlar, ticaret başkanları ve iş adamlarından oluşan heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ardahan'a geldi. Heyet, ilk olarak Ardahan Valisi Ahmet Deniz'i makamında ziyaret etti.

Vali Deniz, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, "Ardahan ilimiz ile Gürcistan, tarihi ve doğal güzellikleriyle önemli turizm potansiyeline sahiptir. Bu potansiyeli harekete geçirmek için iki komşu ülke olarak, ortak projeler geliştirmeyi planlamaktayız. İlimiz ile Gürcistan'ın benzer kültürlere sahip olması iki ülke ve komşu iller için önemli bir fırsattır. Dost ülke olarak bizim, dünyanın kaybetmeye başladığı kardeşliği, sevgiyi ve hoşgörüyü muhafaza etmemiz lazım. Biz burada bir istikrar havzası gibiyiz. İnşallah daha da iyi olacak. Birbirimize destek vererek büyüyeceğiz, gelişeceğiz. Maalesef etrafımıza baktığımız zaman savaş, kan ve göz yaşı ve göç var. Biz burada bir istikrar havzasıyız. Kardeş ülkeyiz. Bunu ilişkilerle zaten gösteriyoruz" diye konuştu.

Vali Deniz, yakın zamanda hizmete açılan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın bölgede ticaret ve turizmin gelişmesinde önemli rol oynayacağını da ifade ederek, söz konusu gümrük kapısının her iki ülkenin yanı sıra Orta Asya ve Kafkasya'ya da katkı sunacağını kaydetti.

Samtskhe-Cavakheti Bölgesi Projeler Daire Başkanı Gaçeçiladze de ilişkilerin gelişmesine verdiği destekten dolayı Vali Deniz'e teşekkür etti.

Görüşmelerin ardından Gürcistan Ticaret Heyeti onuruna Yalnızçam Otel'de yemek verildi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürcistan Ardahan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title