Haberler

Güral Porselen'de Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

Güral Porselen ile Çimse-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi Eskişehir yolu üzerinde bulunan Güral Porselen fabrikasında imzalandı.

Güral Porselen ile Çimse-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi Eskişehir yolu üzerinde bulunan Güral Porselen fabrikasında imzalandı. Çimse-İş Genel Başkanı Zekeriya Nazlım, "Sözleşmenin masada bitmesi güvenin bir örneğidir" derken Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral da yeni yatırımlar için çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Çimse-İş Sendikası ile Her-İş Seramik ve Turizm Sanayi A.Ş. arasında imzalanan toplu sözleşmenin Güral Porselen Fabrikası, Güral Vitrifiye Fabrikası ve Güral Serigrafi fabrikalarında çalışan bin 700 çalışanını kapsadığını belirten Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, Kütahya'daki ilk toplu sözleşmenin Her-İş Kerestecilik Şirketleri ile Ağaç-İş Sendikası arasında imzalandığını ve bu sözleşmenin Türkiye'de de imzalanan ilk toplu iş sözleşmelerinden birisi olduğunu anımsattı.

"MESAİ ARKADAŞLARIMIZLA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Şirketlerinde istihdamı artırmaya yönelik yatırım çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Güral, "Yatırımların gerçekleşmesi mesai arkadaşlarımızla geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de bir ekip halinde çalışmakla mümkün olacağının bilincindeyiz. Bu bilinç ile sürdürülen çalışmalar sonunda Güral Porselen sektörünün lideri olmuş, rakipleri tarafından da takdir ve takip edilen bir kuruluş haline gelmiştir. Bugün Avrupa'da ihracat yapmadığımız ülke neredeyse yok. Bu da gerek mavi gerekse de beyaz yakalı mesai arkadaşlarımızın yoğun mesaileri ve çalışmaları sonucunda elde edilmiştir. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ÇALIŞANLAR OLARAK ÖNCE KAZANDIRIP SONRA KAZANACAĞIZ"

Güral Porselen ile yürütülen toplu iş sözleşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığını kaydeden Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım ise, "Her iki tarafın da özveri ve fedakarlıklarıyla masada ortak aklın hakim olduğu bir uzlaşma gerçekleşmiştir. Sözleşmenin masada bitmesi güvenin bir örneğidir" dedi.

Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral'dan yeni yatırımlar yapmalarını isteyen Nazlım, "Çimse-İş olarak Kütahya için, Türkiye için işadamlarımızdan yeni yatırımlar, yeni istihdam alanları istiyoruz. Sendika olarak diyoruz ki, bu işyerleri bizim işyerlerimizdir. Biz çalışacağız, satacağız, kazandıracağız, sonra da kazanacağız. Bu ülkenin, Kütahya'nın yeni yatırımlara ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Nazlım, toplu iş sözleşmesinin işveren ve çalışanlar için hayırlı olmasını da sözlerine ekledi.

Diğer yandan Çimse-İş Kütahya Şube Başkanı Saadettin Ay da yapılan sözleşme ile ilgili şunları söyledi,

"Toplu iş sözleşmesi 2 yıllık olarak imzalanmıştır. İlk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 4, ikinci yıl da asgari ücret artı 1 puan, 6 aylık primler de ayrı, ikramiye mevcut, aldıkları ücretlere yüzde 15, sosyal haklarda da yüzde 15 ile 50 arasında zam artışı yapılmıştır. Çalışanlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Düzenlenen imza törenine Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, fabrika müdürleri ve yetkilileri ile Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım ile sendika yetkilileri katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmet Güral Eskişehir Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title