Haberler

Güneydoğunun İlk Başörtülü Belediye Başkanı Görevine Başladı

28 Şubat döneminde başörtüsü taktığı için iki kez üniversiteden uzaklaştırma cezası verilen ve yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen Güler Özavcı Doğu, mazbatasını alarak Hazro Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk başörtülü başkanı seçilen Doğu, aynı zamanda Hazro.

ÖZGÜR AYAYDIN - 28 Şubat döneminde başörtüsü taktığı için iki kez üniversiteden uzaklaştırılan Güler Özavcı Doğu, mazbatasını alarak Hazro Belediye Başkanlığı görevine başladı.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde yerel seçimde aday gösterildiği BDP'den belediye başkanı seçilen Doğu, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Raşit Hünal'dan mazbatasını aldı. Buradan beraberinde seçilen belediye meclis üyeleriyle Hazro Belediyesine geçen Doğu, başörtülü olarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Belediyede tebrikleri kabul eden Doğu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat döneminde Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesinde başörtüsü taktığı için önce kınama ve uyarma cezası ardından da 2 kez uzaklaştırma cezası aldığını söyledi.

-"Kadınlar için büyük güven oldu"

28 Şubat  sürecinde başörtüsü takanların büyük mağduriyet yaşadığını, memurların işten atıldığını ve üniversitelere alınmadığını vurgulayan Doğu, şöyle konuştu:

"Başörtülü olarak belediye başkanı olmak gurur verici. Aynı zamanda Hazro ilçesinin ilk kadın belediye başkanıyım. Bu anlamda ben de ilçede yaşayanlar da çok heyecanlı. 5 yıl içinde projelerimizle güzel şeyler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Hem genel hem de kadınlara yönelik projelerimiz var.  Seçilmemiz, kadınlar için büyük güven oldu. Kadınlarla görüşmelerimizden aldığımız karşılık çok güzeldi. Kadının sorunlarını çözeceğimi ifade ediyorlardı. Kadınlar bize büyük umut bağladı."

-"Kadın olarak bir şeyleri kıracağız"

Hazro Belediye Meclisi Üyeliğine seçilen Rukiye Dağhan Çetin ise Hazro ilçesinde ilk kez 3 kadının belediye meclisinde görev yapacağını dile getirdi.

Belediyenin yürüteceği projelere kadın gözüyle bakacaklarını kaydeden Çetin, "Hazro kapalı bir ilçe olduğu için kadınlar arka planda. Başkanımızla kadın olarak bir şeyleri kıracağız. Kadınlar rahatlıkla belediyeye gelip sorunlarını iletecekler. Kadınlar bu durumdan çok memnunlar" ifadelerini kullandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 28 Şubat Hazro Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title