Haberler

Güneydoğulu İş Adamları Yeni Dönemden Umutlu"

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu: "Ülkemiz bugünden itibaren 2023 hedefine odaklanmalıdır" GAİB Başkanı Çıkmaz: "Türkiye'de ekonomi daha da güçlenecek, toplumsal kalkınma hamlesi bütün hızıyla sürecektir"

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı iş dünyası temsilcileri, cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçilmesini, "istikrarın korunması ve demokrasinin gelişmesi açısından önemli bir adım" olarak değerlendirdi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, yaptığı yazılı açıklamada, seçimin istikrar ve demokrasi adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

Seçimin, Türkiye'nin demokrasisini kökleştirecek olgunlukla gerçekleştirildiğini vurgulayan Nakıboğlu, "Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçilmesini yeni Türkiye ve demokrasi açısından önemsiyoruz. İş dünyası olarak seçimleri istikrarımızın korunması ve demokrasimizin gelişmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Ülkemiz bugünden itibaren 2023 hedefine odaklanmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Seçimin ilk turda sonuçlanmasının "çok hayırlı" olduğunu bildiren Nakıboğlu, gündemin yeniden siyasetten ekonomiye döneceğine işaret etti.

"Toplumsal kalkınma hamlesi sürecek"

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da güven ortamının iyi değerlendirilmesi gerektiğini aktardı.

Demokrasi tarihinde yeni bir dönemin başladığını bildiren Çıkmaz, şunları kaydetti:

"Güçlü ve büyük Türkiye'nin temelini siyasi istikrar ve güven ortamıyla güçlü bir ekonomi oluşturacaktır. Türkiye'de ekonomi daha da güçlenecek, toplumsal kalkınma hamlesi bütün hızıyla sürecektir. Elbette bizlerde ülkemizde üretilen ürünlerin dünyanın bütün pazarlarında hak ettiği değerle pazarlanması için yürüttüğümüz çalışmaları sürdüreceğiz."

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise ülke gündeminin artık ekonomiye odaklanması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi ekonomik ve siyasi istikrara kavuşturduğunu vurgulayan Bartık, "Bugüne kadar küresel pazarda bir siyasetçiden öte Türk iş dünyasının en etkili temsilcisi olarak çalışan Erdoğan'dan beklentimiz, yeni kimliğiyle bizlerin yanında yer almasıdır" ifadelerini kullandı.

Bartık, Türkiye'nin bugünden itibaren gündemini ekonomiye odaklaması gerektiğini kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Recep Tayyip Erdoğan Cahit Nakıboğlu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title