Haberler

Güneydoğu'daki Üniversitesi Dicle'de TUBİTAK Semineri Alıyor

Güncelleme:

Güneydoğu Üniversiteleri, Dicle Üniversitesi'nde TUBİTAK-ULAKBİM eğitim seminerleri alıyor.

Tubitak-ULAKBİM tarafından düzenlenen ve Dicle Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte "Bilimsel Yayınlarda Kaliteye Ulaşmak" amacıyla Editör ve Yazar eğitim seminerleri verildi.

Seminere Doğu ve Güneydoğu illerinde bulunan üniversitelerde görev yapan yüze yakın öğretim üyesi katıldı. TUBİTAK'tan Başuzman Mehmet Boz tarafından yapılan açılış konuşmasında ULAKBİM' in faaliyet alanları hakkında bilgiler verildi.

TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL'in, dünyanın önde gelen yayınevleri ve veri tabanı üreticileri ile etki değeri yüksek ve yaygın kullanıma sahip e-bilgi kaynakları için ulusal düzeyde yapılan lisans anlaşmaları kapsadığını kaydeden Mehmet Boz, TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL ile hangi kurumlara hizmet verdiklerini açıkladı.


Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (UBYT)' in amacının Türkiye adresli bilimsel yayınların etki ve görünürlüğünün arttırılması olduğunu söyleyen Boz, Bibliyometrik Analizler ile ülkemizdeki bilimsel üretim etkinliğini artırmak, ilgili politikaların yönlendirilmesinde, bilimsel ve teknolojik alanlardaki yatırımların ve öncelikli alanların belirlenmesinde dünya geneli ile karşılaştırmalı olarak ulusal akademik bilimsel üretim performansının değerlendirmesine yönelik çalışmaların amaçlandığını belirtti.

Türkiye'de yayınlanan akademik dergilerin barındırıldığı Dergi Park hakkında da detaylar sunan Boz, süreç yönetimi konusunda bilgiler verdi.

Program, konuşmacıların sunumu ile devam etti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Mehmet Boz Türkiye Eğitim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title