Haberler

Güneydoğu'da Gerginlik Tırmanıyor

Güncelleme:

Hakkari Merkez ve Yüksekova İlçesi'nde, Bitlis Tatvan ve Mardin Nusaybin'de olaylar çıktı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin karşısındaki Irak topraklarında PKK'nın üslendiği Sinat- Haftanin bölgesine savaş uçaklarının yaptığı operasyonda 35 köylünün ölmesini Hakkari ve Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde protesto edenler, polisle çatıştı. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yapılan basın açıklamasının ardından olaylar çıktı.

Hakkari'de toplanan 40 kadar gösterici Hakkari Üniversitesi Rektörlük binasının yolunu demir bariyer ve kum torbalarıyla kapatarak gösteriye başladı. Dağılmaları uyarısında bulunan polislere taş yağdıran gruba güvenlik güçleri tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Kentin ara sokaklarına kaçan göstericilerin attığı taşlardan bir çok işyerinin camları kırıldı. Polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca ara sokaklarda sürdü.

Kentte iki gündür kapalı olan kepenkler bugün öğleden sonra kısmen açıldı.

Tatvan'DA OLAYLAR

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Bdp'liler 35 kişinin öldüğü olayı protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Burada önlem polise bazı göstericiler taş ve şişelerle saldırdı. Kaldırım taşlarını söküp atan gruba polis, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Polisle göstericiler arasındaki kovalamaca sokaklarda devam ederken, göz yaşartıcı gazdan etkilenen bazı kişiler işyerlerine sığınmak durumunda kaldı

NUSAYBİN'DE DE OLAYLAR ÇIKTI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Bdp ilçi binası önünde toplanan bir grup Irak sınırındaki operasyonda 35 kişinin öldürülmesini protesto etmek için sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yüzüncü Yıl Parkı'na son bulan yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı.

Daha sonra Selahaddin Eyyubi Mahalesi'ndeki demir yolu üzerinde toplanan bir grup yolları barikatlarla kapattı. Olay yerine gelen polise taş ve havai fişekle saldıran gruba polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdalede bulundu. Gösteriler ara sokaklara kaçarken, olaylar yer yer devam etti.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yapılan basın açıklaması ardından olaylar çıktı.

3 günden bu yana kepenklerin kapalı olduğu ilçede yaklaşık 1000 kişilik grup, basın açıklaması yapmak için Eski Cezaevi Kavşağı'nda toplandı. Burada BDP İlçe Başkanı Rustem Demir tarafından yapılan basın açıklaması ardından, grubun ilçe merkezinde bulunan Cengiz Topel Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçmesi üzerine polis müdahalede bulundu.

Polisin basınçlı su ve gözyaşartıcı gaz kullandığı müdahalede göstericiler polise taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Ses bombalarının da patladıldığı gösterilerde polisin zaman zaman havaya uyarı ateşi açtı. İlçe merkezide başlayan olaylar, sokak aralarında sürüyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek 'Koltuk' muhabbeti

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek "Koltuk" muhabbeti

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Bakmadan Geçme

Van bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Kurban Bayramında kargolar çalışıyor mu? Kurban Bayramında kargolar dağıtım yapıyor mu, açık mı? Uşak bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çorum bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Batman bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çankırı bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Tunceli bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bartın bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çanakkale bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bursa bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Kızılcık Şerbeti Meri kimdir? Kızılcık Şerbeti dizisine Şebnem Bozoklu dahil oldu! Emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli maaşları bayramdan önce mi, sonra mı yatacak 2024? Emekli maaşlarında son durum ne? Burdur bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Balıkesir bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bolu bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri!
AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title