Haberler

Güney Marmara Bölgesi Rüzgar Enerjisinde Birinci Oldu

Güncelleme:

Türkiye'de rüzgardan elektirik üretiminde bölge olarak Güney Marmara, il olarak ise Balıkesir birinci oldu.

Türkiye'de rüzgar enerji santralleri kurulu gücü bakımından Güney Marmara Bölgesi ilk sırada yer aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, Türkiye, geçen yılın ilk yarısında rüzgardan 3 milyar 213 milyon 302 bin 202 kilovatsaat elektrik üretirken, bu miktar 2014'ün ilk yarısında 3 milyar 600 milyon 187 bin 977 kilovatsaate yükseldi. Bu veriler doğrultusunda rüzgardan elektrik üretiminde bölge olarak Güney Marmara, il olarak ise Balıkesir birinci oldu.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Temmuz 2014 verilerine göre de işletmede olan rüzgar enerji santrallerinin (RES) kurulu güç bakımından illere göre yüzdesel dağılımında Güney Marmara Bölgesi yüzde 26,51 ile ilk sırada geliyor. Bu orana göre Türkiye'deki RES'lerin kurulu güç bakımından her dört RES'ten biri Güney Marmara bölgesinde bulunuyor. İllere göre rüzgar enerji santrallerinin kurulu güç bakımından dağılımına bakıldığında ise Balıkesir yüzde 22,41 ile ilk sırada yer alırken Çanakkale yüzde 4,10 ile sekizinci sırada yer alıyor.

Ayrıca rapora göre Balıkesir'de 5, Çanakkale'de ise 2 RES halen inşa halinde bulunuyor. TÜREB'in verilerine göre Güney Marmara bölgesinde inşa halindeki RES'lerin devreye alınması ile 169,55 MW güç daha eklenmiş olacak. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Balıkesir Türkiye Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title