Haberler

Güney İnovasyon Kapısı" Açıldı

Ulusal Koordinasyonu KOSGEB (Küçük ve Orta-Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) tarafından yapılan ve KOBİ’lerin (Küçük ve Orta Boyutlu İşletmeler) finansmana erişiminin artırılması, pazarlara erişiminin iyileştirilmesi, çerçeve koşulların geliştirilmesi ve girişimciliğin teşvik edilmesi amacıyla yürürlüğe konulan, Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı’na (COSME, Competitiveness of enterprises and Small & Medium-sized Enterprises, http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/cosme/index_en.htm) katılım için oluşturulan ve Avrupa İşletmeler Ağı (Enterprise Europe Network) Programı tarafından fonlanmaya hak kazanan SouthInnoGate (Güney İnovasyon Kapısı) Konsorsiyumu’nun protokolü, GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda düzenlenen törende; GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Türkay Dereli, KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi tarafından imzalandı.

Ulusal Koordinasyonu KOSGEB (Küçük ve Orta-Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) tarafından yapılan ve KOBİ'lerin (Küçük ve Orta Boyutlu İşletmeler) finansmana erişiminin artırılması, pazarlara erişiminin iyileştirilmesi, çerçeve koşulların geliştirilmesi ve girişimciliğin teşvik edilmesi amacıyla yürürlüğe konulan, Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı'na (COSME, Competitiveness of enterprises and Small & Medium-sized Enterprises, http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/cosme/index_en.htm) katılım için oluşturulan ve Avrupa İşletmeler Ağı (Enterprise Europe Network) Programı tarafından fonlanmaya hak kazanan SouthInnoGate (Güney İnovasyon Kapısı) Konsorsiyumu'nun protokolü, GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu'nda düzenlenen törende; GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Türkay Dereli, KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi tarafından imzalandı.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Türkay Dereli, programın açılış konuşmasında, KOBİ'lerin rekabet edebilirliğini artırmak üzere, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve fonlanan COSME projesi hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Dereli, "Bu AB projesine ülkemiz adına koordinatörlük yapan KOSGEB'in büyük bir finansman koyduğunu biliyoruz. Bu finansmandan ülkemizdeki KOBİ'lerin en etkin bir şekilde yararlanabilmesi için çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Gaziantep KOSGEB İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Gaziantep Üniversitesi, TARGET TTO (Teknoloji Transferi Ofisi) ve Gaziantep TEKNOPARK, Gaziantep Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret & Sanayi Odası ve Şanlıurfa Ticaret & Sanayi Odası ile 'COSME' projesine birlikte başvurduk ve hatırı sayılır bir bütçe almayı başardık. Bu konsorsiyumun ismi 'SouthInnogate', yani 'Güney İnovasyon Kapısı'. Bu kapıyı biz sonuna kadar açmak istiyoruz. GAÜN olarak inovasyon ve girişimcilik konusunda yapılan çalışmalara sonsuz destek veriyoruz ve sürdürülebilir-sistematik bir girişimcilik ekosistemi oluşturabilmek için çabalıyoruz. Çünkü nitelikli girişimcilik için sadece 'para' yetmiyor, girişimciliğin; mutlaka nitelikli girişilebilir fikirler ve inovasyonlarla beslenmesi gerekiyor. Bu bağlamda, GAÜN olarak çok önemli bir misyon üstlendiğimizin farkındayız" şeklinde konuştu. Konuşmasına, "KOSGEB'in Gaziantep için özel bir yeri var. Gaziantep'teki KÜSGET Küçük Sanayi Sitesi, KOSGEB'in Türkiye'de ilk kurduğu küçük sanayi sitelerinden biri. Bu da Gaziantep'e verilen önemi gösteriyor. Dünya'da da Türkiye'de de mevcut işletmelerin yüzde 99'u KOBİ'ler. Bunları canlı tutmak, büyümelerine vesile olmak, destek vermek ve kurumsallaştırmak çok çok önemli... Bu nedenle KOSGEB çok önemli ve stratejik bir kurum"dedi.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, girişimciliği çok önemsediklerini belirterek, 'Girişimcilik Destek Programı' eğitimlerinin yaklaşık 4,5 yıldır devam ettiğini söyledi. Biçer, "Hem eğitim programı hem de sertifikalarını alan girişimcilere verilen desteklerin yürütülmesi anlamında şu ana kadar 300 bin insanımızı eğittik. Girişimcilerimizin eğitilmesinde destek veren meslek odaları, üniversiteler, belediyeler gibi tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Bazı üniversitelerde 'girişimcilik' müfredata girdi. Lisans öğrencilerimizden belirli girişimcilik dersi alan öğrencilerimiz de sertifikalarını alıyor. Bu çok önemli… Girişimcilere bu manada gıpta ile bakıyorum. Çünkü girişimcilikte ayrı bir dünya ve üretme hazzı, ürettiğini pazarlama ve insanlara yardımcı olma gibi güzel duygular var. Bu anlamda bugün sertifikalarını alacak arkadaşların çok doğru yolda olduklarına inanıyorum. Girişimcilerimizin kuracağı her iş, inovatif düşünce, yapılacak her iş ve işletme umarım katma değer açısından ülkenin hem ekonomisine hem sosyal hayatına ve istihdamına çok güzel katkılar sağlayacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

"Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Kararı ile Uluslararası Kuluçka Merkezi kurma görevi KOSGEB'e verildi" diyen Biçer, "Buna yönelik altyapı çalışması oluşturduk. Ekip ve belirli bir taslak program hazırladık. Yılsonuna kadar bunu da belli bir aşamaya getirmeyi düşünüyoruz. İnovatif çalışmaları olan, Türkiye'de katma değerli ürün üretecek insanımızı yurtdışı kulvarı ve pazarına da açmayı düşünüyoruz. Bu manada hem 'COSME' çalışmaları kapsamında hem de girişimcilik anlamında verdiği katkılarından dolayı Gaziantep Üniversitesi'ne, desteklerinden dolayı üniversitemizdeki hocalarımıza, başkan yardımcımızın şahsında Gaziantep Sanayi Odası'na teşekkürlerimizi sunuyorum. Gaziantep özelinde güzel çalışmalar yapıyoruz. İnşallah çok daha güzel çalışmalarda hep birlikte olacağımızı umuyorum" dedi.

Açılış konuşmaları sonrasında, SouthInnoGate Konsorsiyumu protokolü imzalandı. İmza merasiminin ardından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve KOSGEB Gaziantep İl Müdürlüğü arasında nisan ayında imzalanan protokol gereği düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2. Dönem Sertifika Programı'na katılarak başarılı olan 25 kursiyere; Rektör Vekili Prof. Dr. Türkay Dereli, KOSGEB Başkanı Recep Biçer, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, KOSGEB Başkan Yardımcıları Ahmet Karakoç ve Süleyman İslamoğlu tarafından sertifikaları verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Avrupa Birliği Türkiye Dereli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title