Haberler

Güney Afrika Oğlaklarının Derileri Biga'da İşleniyor

İstanbul'da faaliyet gösteren firmanın Güney Afrika ülkelerinden Biga'daki bir atölyeye ulaştırdığı oğlak derileri, burada işlenip çanta, kemer ve ayakkabıya dönüştürülmesi için hazır hale getiriliyor.

SERTEN AKKAYA - İstanbul'da faaliyet gösteren firmanın Güney Afrika ülkelerinden getirip, Biga ilçesindeki bir atölyeye ulaştırdığı oğlak derileri, burada işlenip çanta, kemer ve ayakkabıya dönüştürülmesi için hazır hale getiriliyor.

Deri işleme atölyesinin sahibi Salih Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki bir deri firması adına fason ürün ürettiklerini bildirdi.

Firma aracılığıyla Güney Afrika ülkelerinden Türkiye'ye getirilen oğlak derilerinin Biga'ya ulaştırılıp, kendilerine teslim edildiğini aktaran Ergün, ham halde gelen derilere yarı tabaklama aşamasından sonra yağını ve dolgusunu verip, incelik ayarlarını yaptıklarını söyledi.

Astar boyasının atılmasının ardından, kurutulup, gerdirme işlemini yaptıklarını anlatan Ergün, "Baskı hallerini vermek için klips poşet yardımıyla taslak oluşturup üst boyamasını yapıyoruz. Makyaj kısmını tamamlayarak paketliyoruz" dedi.

Ergün, sipariş üzerine gelen derilerin 5 işçi tarafından 5 aşamadan geçirilip, 25 günde ham halden mamul haline getirildiğini ifade ederek, "Atölyemizde 2012 yılından bu yana işlediğimiz derileri İstanbul'da anlaşmalı olduğumuz firmaya gönderiyoruz. Daha sonra bunlar kadınların kullanabileceği çanta, kemer ve ayakkabı gibi malzemelere dönüştürülüp, talebe göre yurt içi ya da dışına satılıyor" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Güney Afrika Salih Ergün İstanbul Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title