Haberler

Güneş'ten Milli ve Manevi Değerler Vurgusu

Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, “Milli ve manevi değerlerden yoksun bir eğitimin ruhsuz bir bedene benzediğini unutmayalım” dedi.

Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, "Milli ve manevi değerlerden yoksun bir eğitimin ruhsuz bir bedene benzediğini unutmayalım" dedi.

Teknolojik imkanların yanında eğitim öğretimi milli ve manevi değerler bakımından da taçlandırmanın önemli hedefleri olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Güneş, "Çünkü günümüzde çok çarpıcı bir şekilde şahit olduğumuz bir gerçek insani ve üniversal değerlerden yoksun bir ideolojinin, anlayışı, düzenin dünyamızda nasıl bir yıkıma sebep olduğunu görmekteyiz. Dünya üzerinde silah ticareti yaparak masum insanların kanlarının akmasına sebep olanlar, insanlığın bir bölümü açlıktan ölümü beklerken, başka bir coğrafyasında israf batağında yüzenler, insanları din, mezhep, ırk, renk ayrımına tabi tutarak hükümranlıklarını devam ettirenler, unutmayalım ki dünyanın en modern ve teknolojik imkanlarına sahip eğitim öğretim merkezlerinden mezun olmuşlardır. Bu nedenle milli ve manevi değerlerden yoksun bir eğitimin ruhsuz bir bedene benzediğini unutmayalım. Mekanik bir durum arz eden eğitimin ise insanlığın sorunlarını çözmesi, barışı, kardeşliği, sevgiyi ve saygıyı yeşertmesi ve yaşatması düşünülemez" diye konuştu.

İnsanın tabiatta bulunan en kıymetli varlık olma vasfına 'idrak' istidadı ile eriştiğini, idrakın eşya ve hadiseleri kavramak, aralarındaki ilişkiyi keşfetmek, yeni bir eser oluşturmak, sebep-sonuç dairesi içerisinde olayları anlamlandırmak ve evren içerisinde kendi yerini bularak kendini gerçekleştirmek için insana verilmiş en güzel hediye olduğunu vurgulayan Hüseyin Güneş, "Eğitim insanı insan yapan değerler silsilesini nesilden nesle aktaran çok sağlam bir araçtır. Belki de insanların toplumsal varlık olması dolayısıyla bu kurum hiçbir zaman yıkılamamıştır. Eğitime olan ihtiyaç hiçbir zaman tükenmek bilmemişti. Eğitim öğretimin en önemli aktörü öğretmenlerimiz hayatın güçlüklerine katlanabilecek kadar inançlı, geleceğin daha iyi olacağına inanacak kadar ümitli, doğru bildikleri için mücadele edebilecek kadar cesur, insanları karşılık beklemeden sevecek kadar hoşgörülü, verdiği mücadele ve emeklerini belki on yıllarca sonucunu görmeyi beklemeyecek kadar sabırlıdır. Öğretmen, öğrencinin gözünde çağlayan bir pınar gibidir. Bazen kızgın, bazen berrak, bazen serin ama hep sevgi doludur. Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler, sizler eğitim kurumlarımızda, aile ve toplum içinde elde ettiğiniz kişilik ve karakterinizi geliştirmek ve pekiştirmek, kendiniz ve toplumunuz için ilke ve hedefler oluşturmak, çağdaş, bilgili, milletine, insanlığa ve tabiata karşı sorumluluklarını öğrenen özümseyen ve gerçekleştiren gençler olarak yetişeceksiniz. Sizlerin başarısı cumhuriyetimizin temellerini daha da sağlamlaştıracak ve ülkemizin, milletimizin, insanlığın umudu olacaksınız. Bütün bu amaçlarınıza ulaşabilmenin yolu, Atatürk'ün 'Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak' sözünde saklı olduğunu unutmayınız" şeklinde konuştu.

"Devletimizin, bizim ve sizin ortak amacımız; sevgili öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulunuzla, öğretmenlerinizle iletişim içerisinde olunuz. Sizlerin okul yönetimi ve öğretmenlerimizle iletişiminiz hem öğrencilerinizin eğitim düzeyinin gelişimine olumlu katkıda bulunacak, hem de okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizin motivasyonunu artıracak, onların heyecanını zinde tutacaktır. Çocuklarınıza güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız. Atatürk' ün; 'Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur' ilkesini asla unutmayınız" sözleriyle velilere seslenen Güneş, "Artık ülkemiz, üç yaşından itibaren okul öncesi eğitimin verildiği, okullarımızda destek eğitiminin sağlandığı, okula erişim imkanı olmayan öğrenciler için evde eğitimin yaygınlaştırıldığı, zeki ve yetenekli öğrencilerimizin yetenek ve zekalarını en üst düzeyde gelişimlerini sağlayacak bilim sanat merkezlerinin devreye sokulduğu, okula, eğitime erişim için kilometrelerce yürümek yerine, devletimizin imkanlarıyla öğrencilerimizin servislerle taşındığı, 60-70 öğrencilik sınıflardan ortalama 20-25 öğrencilik sınıfların oluşturulduğu, tebeşir ve kara tahtalardan açılımı 'Fırsatları Arttırma, Teknolojiyi İyileştirme Hareketi' olan FATİH Projesi ile her sınıfta internet erişimli tahtalar ve her öğrencinin bir bilgisayarı olduğu, çağın bilimsel ve teknolojik imkanlarıyla donatılmış derslik ve laboratuvarlarda eğitim öğretim imkan ve standartlarını oluştuğu bir düzeyi yakalamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle 2015-2016 eğitim öğretim yılının ve ilköğretim haftasının ana sınıfına kaydolarak örgün eğitime katılan yavrularımız ve tüm sınıf seviyesindeki öğrencilerimiz, velilerimiz, eğitim öğretim ordumuz, milletimiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title