Haberler

Güneş Arabası Boğaz'dan Geçti

Ezinç-erü Mobil İsimli Güneş Arabası Boğaziçi Köprüsü'nden Geçti.

Türkiye'de ve dünyada güneş enerjisi sektörünün öncü şirketi EZİNÇ ve Erciyes Üniversitesi'nin birlikte geliştirdiği "Ezinç-Erü Mobil" isimli güneş arabası 18-19 Eylül 2010 tarihlerinde Optimum Alışveriş Merkezi'nde sergilendikten sonra Boğaziçi Köprüsü'nden geçti. Güneş arabası, 20-30 Eylül 2010 tarihleri arasında Şişli Bilim Merkezi'nde sergilenecek.

Erciyes Üniversitesi Temiz ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kulübü ile Ezinç mühendislerinin 2 yıllık çalışmaları ile hayata geçirilen ve Optimum Alışveriş Merkezi'nde sergilenen  "Ezinç-Erü Mobil" isimli aracı ziyaret edenler güneş enerjisi kullanımı ve aracın çalışması ile ilgili de detaylı bilgi sahibi oldular.

"Ezinç-Erü Mobil" 1.232 watt'lık güneş panelinden güç alıyor. 60-70 km menzile sahip olan ve saatte 90 km hıza ulaşabilen araç, çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmak üzere tasarlandı ve hayata geçirildi.

Ezinç Genel Müdürü Hakan Alaş otomotiv sektöründe hibrid ve elektrikli araçlar konusunda başarılı çalışmalar yapıldığını ve yakın zamanda güneş enerjisinin alternatif bir kaynak olarak algınlanacağını belirtti. Alaş; "Dünyada ve Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımı gittikçe önem kazanıyor. Şu anda Türkiye'de sadece evlerde su ısıtma amaçlı güneş enerjisi kullanılması bile yaklaşık 600 milyon dolarlık petrol ithalatını engelliyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarından güneşin diğer alanlarda da kullanımının çevreye büyük katkısı olacaktır.

Ülkemizde ciddi bir otomotiv endüstrisi var; fakat henüz güneş enerjili araçlar konusunda otomotiv şirketlerinin bir çalışması nerdeyse yok gibi. Ancak alternatif enerji kaynakları arasında en ucuz ve verimli kaynak olan güneş enerjisinin yakında daha fazla sektör tarafından tercih edilir duruma geleceğini düşünüyoruz. Dünyada önemli endüstrilerin başında gelen otomotiv sektörü AR-GE'cileri, güneş enerjisinin araçlarda kullanımı konusunda farklı projeler geliştirmeye başladılar. Yakın gelecekte bu alanda yapılan çalışmalar hem güneş enerjisi kullanım alanlarını yaygınlaştıracak, hem de bu alana yatırım yapanların ilgisini artıracaktır. Gelişmiş araçların yapılmasıyla birlikte, güneş enerjisinin bu alandaki kullanımının ekonomiye ve enerji kullanımına olan olumlu etkileri kısa zamanda daha fazla hissedilecektir." şeklinde konuştu.

Kaynak: CnetTurkiye.com / Teknoloji

Haberler

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kızı devlet korumasına alınan Deniz Akkaya: Ben yolladım, burnu sürtsün

Kızı devlet korumasına alınan Deniz Akkaya: Ben yolladım, burnu sürtsün

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title