Haberler

Güneş Arabası "Battalgazi" Yarışı Başarıyla Tamamladı

Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde, güneş ve hidrojen enerjili araçlar kategorilerinde ayrı ayrı düzenlenen 2013 Alternatif Enerjili Araç Yarışları'na "Battalgazi" isimli güneş arabası ile katılan İnönü Üniversitesi'nin, güneş enerjili araçlar...

Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde, güneş ve hidrojen enerjili araçlar kategorilerinde ayrı ayrı düzenlenen 2013 Alternatif Enerjili Araç Yarışları'na "Battalgazi" isimli güneş arabası ile katılan İnönü Üniversitesi'nin, güneş enerjili araçlar kategorisinde 10. olduğu açıklandı.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, "TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı, alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekilmesi ve üniversite öğrencilerinin fikirlerinin üretime geçirilebilmesi amacıyla 2005 yılından bu yana Alternatif Enerjili Araç Yarışları düzenliyor. Güneş ve hidrojen gibi temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan araçların piste çıktığı yarışlara 40 üniversiteden 62 araç başvurdu. Formula G-Güneş Enerjili Araç Yarışları'na 34 takım ve 39 araç, Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araç Yarışları'na 22 takım ve 23 araç katıldı. 800 öğrencinin yer aldığı organizasyonda ilk olarak araçlar teknik ve güvenlik kontrolünden geçti. 13 araç gerekli kriterleri tamamlayamadığı için sıralama turlarına katılamadı. Sıralama turlarında yarışan araçlardan 37'si isimlerini finale yazdırdı" denildi.

Açıklamada ayrıca, "İnönü Üniversitesinin finalde temsil eden "Battalgazi", 15 tur atma başarısı gösterdiği gibi, zaman zaman 90 km/h hız seviyesini de yakaladı. Proje yürütücülüğünü İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Onat'ın, ekip liderliğini Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Musap Karaca'nın yaptığı ve Makine Mühendisliği ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan 20 kişilik öğrenci tarafından tasarlanıp hazırlanan "Battalgazi" isimli güneş arabası, 1.950 metrelik Kocaeli Körfez Yarış Pisti'ndeki Formula-G Final Yarışında İnönü Üniversitesinin adını 10. sıraya yazdırdı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bundan sonraki hedefin ilk 5 üniversite arasına girmek olduğu belirtilerek, sponsor desteği için teşekkür edildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Battalgazi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title