Haberler

Savcı Aziz Takçı Evinde Bulunamadı

Güncelleme:

Adana'da MİT'e ait TIR'ların aranmasıyla ilgili soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, evinde yapılan aramada bulunamadı.

Adana'da MİT'e ait TIR'ların aranmasıyla ilgili soruşturma kapsamında geçen ocak ayında görevden alınan ve hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, evinde yapılan aramada bulunamadı.

Geçen yıl ocak ayında MİT'e ait TIR'larda arama yapılması talimatını veren, geçen Ağustos'ta Zonguldak'a atanan Cumhuriyet savcısı Aziz Takçı, HSYK tarafından geçen 15 Ocak'ta görevden alındı.

Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulup aranması ile ilgili operasyonlarda görevli 4 savcı ile bir subay hakkında HSYK'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Tarsus 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesi üzerine akşam saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kozlu İlçesi'nde oturan savcı Aziz Takçı'yı gözaltına almak için evine gitti.

Savcı Takçı, evde bulunamayınca polis ekipleri oturduğu apartmanın önünde beklemeye başladı. Saat 00.30'da Zonguldak Başsavcı Vekili Kemal Mecit ile birlikte tekrar apartmana giren polis ekipleri, ellerindeki gözaltı ve arama kararıyla birlikte Savcı Takçı'nın evinde arama yaptı. Bu sırada Zonguldak Adliyesi'nde görev yapan bazı Cumhuriyet savcıları da Takçı'nın evine geldi. Polis, Takçı ailesinin kapıyı açmaması ihtimalini göz önünde bulundurarak bir çilingirciyi de hazır bekletti.

Aziz Takçı'nın evde olmadığının belirlenmesi üzerine ekipler, arama çalışması başlattı. Polis, Takçı'nın dairesinin bulunduğu apartmanın güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Polis, dışarıda bekleyen gazetecilere, "Savcı bey evde yok arkadaşlar" diyerek arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Avukat Ahmet Orhan ise, "Kendisi gelip teslim olacaktır. O hukuk adamı. Hukuk çerçevesi içerisinde ne yapılması gerekiyorsa onu yapacaktır. Polis evde arama yaptı. Şu an evde yok. Bir yerlerde karara karşı savunmasını hazırlıyordur." dedi.

EŞİ RAHŞAN TAKÇI: 'KENDİSİ TESLİM OLACAK'

Zonguldak 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi Selma Rahşan Takçı, eşi hakkında alınan kararı hukuk dışı bulduğunu söyledi. Eşinin evde olmadığını söyleyen Rahşan Takçı, "Dışarıda işlerini halledip gelecekti. Ulaşmaya çalışıyorum ulaşamıyorum. Ben kendisine ulaştım 'eve geleceğim' dedi ama gelmedi. Kaçma gibi bir niyeti yok. Kendisi teslim olacak. Nasıl değerlendirilebilir sizce hukukla ilgisi olan olmayan durumların tutuklama aşaması mümkün değil. Bunu yapanların kendilerine hukukçu demesi de bilmiyorum ne derece doğru" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Tarsus Politika Güncel Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title