Haberler

Zonguldak - Özlem Öğretmen Hayata "Çak" Yaptı

Öğrencilerini Yolun Karşısına Geçirirken Aracın Çarpması Saniye Saniye Görüntülenmişti

ÖĞRENCİLERİNİ YOLUN KARŞISINA GEÇİRİRKEN ARACIN ÇARPMASI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

ZONGULDAK'ta, gönüllü öğretmenlik yaptığı dershanedeki öğrencileriyle doğum gününde yolun karşısına geçerken freni boşalan kamyonun çarpması sonucu ağır yaralanan ve 3 haftalık tedavinin ardından yaşam mücadelesini kazanan 22 yaşındaki Özlem Çubukluöz, kontrol için geldiği hastanede sağlığının gün geçtikte iyiye gittiğini öğrendiğinde doktoruna "çak" yaparak sevincini gösterdi.

30 Mayıs'ta Terakki Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Caddesi'nde meydana gelen kazada, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Özlem Çubukluöz, pikniğe götürdüğü öğrencilerini minibüslere binmeleri için yolun karşısına geçirirken, kent merkezine giden Mustafa Çınar yönetimindeki 14 AP 495 plakalı kamyonetin altında kaldı. Öğrencilerini elleriyle ittirerek karşıya geçirip olası bir faciayı önleyen, ancak kendisi freni boşalan kamyonun altında kalan Çubukluöz, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde verdiği yaşam mücadelesini kazandı. Geçirdiği operasyonların ardından hayati tehlikeyi atlatan ve 3 haftalık tedavinin ardından taburcu olan Çubukluöz, dün ailesiyle oturduğu Bartın'daki evinden kontrol için aynı hastaneye geldi. Annesi 54 yaşındaki Emine, babası 56 yaşındaki Ali ve ağabeyi Hakan Çubukluöz ile birlikte gelen Özlem, ZKÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Plastik Rekonstrüktüf ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Eksal Kargı tarafından kontrolden geçti. Özlem, sağlığının gün geçtikte iyiye gittiği haberini duyduğunda ise sevincini doktoruna "çak" yaparak gösterdi.

ÖĞRENCİLERİ MEKTUP GÖNDEREREK DESTEK VERDİ

Aldığı sevindirici haberin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Özlem Çubukluöz, "Kazadan sonra geçirdiğim operasyon nedeniyle şuanda dudaklarım kapanmıyor, gözyaşı dökemiyorum, göz kapaklarım kapanmıyor. Ama onlarda geçecek. Onlarda geçtikten sonra tekrar öğrencilerime döneceğim. Öğrencilerim kazadan sonra bana moral verici mektuplar yazmışlar. Beni özlediklerini, bensiz çok sıkıldıklarından bahsediyorlar. Beni ne kadar sevdiklerini yazmışlar. İyileşir iyileşmez öğrencilerime mutlaka döneceğim. Şuanda bazı öğrencilerimden çok güzel bir haber aldım. Bir tane öğrencim onur belgesi almış. Bir öğrencimin karnesinde matematiği sıfırdı, 4 almış. Diğeri de sınavdan çok güzel not almış. Üniversiteye yerleşecek. Üç öğrencimden de çok güzel haberler aldım. Bu beni çok mutlu etti. Beni iyileştiren başta beni beyin ameliyatımı gerçekleştiren Rektör Bektaş Açıkgöz ile doktorlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

YÜZÜNDE FELÇ DURUMU VAR

Doç.Dr. Eksal Kargı ise, Özlem'in vücudunun çeşitli yerlerinde çok ciddi yaralanmalarla geldiğini belirterek, "Özlem'in beynin içerisinde, beynin zarlarında, beyni tutan kemiklerde, göz çevresindeki kemiklerde, yüz derisinde, kaslarında ve çenesinde yaralanması vardı. Biz plastik cerrahi olarak çene kemiği kırığını, üst çene kırığını, göz çevresi kırığına müdahale ettik. Şimdi durumu gayet iyi. Kafa kemiğindeki kırıklardan dolayı yüzünde felç durumu var. Umarım zamanla azalacak. Azalmazsa bir müdahale gözükebilir. O da geçerse hiçbir problem yok. Gözünü kapatamıyor, belki geçici bir süre ile önümüzdeki günlerde altın ağırlık koyabiliriz. Güneşe çıkmayacak, güneş kremleri kullanacak. Özlem daha iyi olacak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title