Haberler

Zeyini Ana'ya, 120. Yaş Günü Kutlaması

Türkiye'nin en yaşlı kadını Zeyini Çelik, 120. yaşını doğum günü pastası keserek kutladı

Türkiye'nin en yaşlı kadını olan "Zeyini Ana", 120. yaşını doğum günü pastası keserek kutladı.

Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen doğum gününde Zeyini Çelik, duygularını ve uzun yaşamın sırlarını Zazaca anlatırken, evinde yaşadığı torunu Yüksel Çelik kendisine tercümanlık yaptı. İlk kez doğum gününün kutlandığını belirten "Zeyini Ana", çok mutlu olduğunu söyledi.

Tunceli'nin Şıhömerler köyünde doğan Zeyini Çelik'in, 4 çocuğu, 18 torunu, 23 torunun çocuğu ve 2 tane de torununun torununu bulunuyor. 120 yaşında olmasına karşın, hiç bir hastalığı olmayan Zeyini Çelik, uzun yaşamının sırrının, doğal, organik yiyeceklerle beslenmesi ve köy yaşamı olduğuna inandığını söyledi.

İstanbul'da bir yıldır torununun evinde yaşadığını, fakat yiyeceklerini köyden getirdiğini ifade eden Çelik, "Tunceli'de dağlarda genelde çok ot olur. Ot, pancar, tereyağı, çökelek ve katıksız köy ekmeği yiyerek beslenirim" dedi.

Kurtuluş Savaşı yıllarını hatırlayan ve çok anısı olduğunu belirten Zeyini Çelik, "Atatürk güzel ve çok iyi bir insandı. Bazı olaylardan bizi o kurtardı" ifadelerini kullandı.

Eşi Hasan Çelik'in 110 yaşında öldüğünü belirten Çelik, gençlik yıllarında yoksulluk yüzünden yataklarının bulunmadığını ve odun yapraklarını üst üste sererek üzerinde yattıklarını anlattı.

Gençlere de mesaj gönderen "Zeyini Ana", "Gençler doğru yoldan şaşmasınlar, doğru yoldan gitsinler" dedi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da Zeyini Çelik'in elini öptü ve çiçek vererek doğum gününü kutladı. Develioğlu, "Türkiye'nin en yaşlı kişisi Zeyini Ana, nice yıllara" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Bahçelievler Hasan Çelik Tunceli Türkiye Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title