Haberler

Zamanın Kudüs'ü, Kudüs'ün Zamanı" Konseri - Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş - Istanbul

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu salondakiler bu zamana kadar çok konser dinlemişlerdir ama bu konser bir başkaydı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu salondakiler bu zamana kadar çok konser dinlemişlerdir ama bu konser bir başkaydı. Bu tarihi mekanda, bizi Kudüs'ün tarihi geçmişine götürdüler. Bu vesile ile başta Hazreti Ömer efendimiz olmak üzere Selahaddin Eyyubiyi, Sultan Abdülhamid Han'ı bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Kudüs'e İslami ve barış kimliğini asırlardır nakşeden ecdadımızı minnetle, şükranla, rahmetle anıyoruz." dedi.

Kurtulmuş, Kudüs Platformu tarafından Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla Topkapı Sarayı Aya İrini Müzesi'nde düzenlenen "Zamanın Kudüs'ü, Kudüs'ün Zamanı" konserini dinledi.

Piyanist Tuluyhan Uğurlu'ya Kudüslü müzik grubu Mizac Topluluğu eşlik etti.

Geliri Kudüs'e gönderilecek konser sonunda Kurtulmuş, Kudüs Platformu Başkanı Belkıs İbrahimhakkıoğlu ile birlikte piyanist Uğurlu ve Mizac gurubuna teşekkür plaketi takdim etti.

Kurtulmuş, verdikleri muhteşem konser için Piyanist Uğurlu ve Mizaç grubuna teşekkürlerini ileterek, şöyle konuştu:

"Bu salondakiler bu zamana kadar çok konser dinlemişlerdir ama bu konser bir başkaydı. Bu tarihi mekanda bizi Kudüs'ün tarihi geçmişine götürdüler. Bu vesile ile başta Hazreti Ömer efendimiz olmak üzere Selahaddin Eyyubiyi, Sultan Abdülhamid Han'ı bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Kudüs'e İslami ve barış kimliğini asırlardır nakşeden ecdadımızı minnetle, şükranla, rahmetle anıyoruz. Kudüs davasını bugün de taşıyan Filistinli mücahit ve mücahidelere ümmet adına minnetlerimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Allah hepsinden razı olsun. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz küçücük Fatıma'nın şahsında bütün Kudüs şehitlerini ve şehidelerini saygıyla minnetle biraz da mahcubiyetle anıyoruz. Allah ruhlarını şad etsin. Tuluyhan Bey'in ve Mizac gurubunun bu yürekten akan müzik şöleni bizi şehitlerimizin yanına da götürdü. Filistin davasının unutulmaz lideri Ebu Ammar Yasin Arafad'ı ve Filistin davasının büyük mücahidi şehit Ahmed Yasin'i de bir kere daha takdirle, şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Tuluyhan Uğurlu Piyanist Kudüs Politika Güncel Haberler

title