Haberler

Yüzüne demir saplanan genci, itfaiye ve plastik cerrahlar kurtardı

Güncelleme:

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu yüzüne bariyerin demir çubuğu saplanan Emre Gündoğan, itfaiye ekibi ve plastik cerrahların ameliyathanede ortaklaşa çalışması ile hayata döndürüldü.

Antalya'nın Alanya ilçesinde trafik kazası sonrası yüzüne saplanan demir çubukla Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne getirilen Emre Gündoğan'ı (21), itfaiye ekibi ve plastik cerrahlar, ameliyathanede birlikte çalışarak yaşama döndürdü.

Alanya ilçesinde, 1 Ocak günü saat 02.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında yüzüne bariyerin demir çubuğu saplanan Emre Gündoğan, Alanya Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Demirin sol göz kenarından girip yüzünden çıktığı Gündoğan, ilk müdahalenin ardından AÜ Hastanesi'ne sevk edildi.

İTFAİYE EKİPLERİNDEN YARDIM İSTENDİ

Emre Gündoğan'ın ameliyatı için hazırlık yapan AÜ Tıp Fakültesi Rekonstrüktif Estetik ve Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan, saplanan demir çubuğun çok büyük olmasından dolayı itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Ameliyathaneye giren itfaiye ekibi, Gündoğan'ın yüzüne saplanan demirin dışta kalan kısmını kesti. 3 saat süren ameliyatın ardından Gündoğan yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

Yüzüne demir saplanan genci, itfaiye ve plastik cerrahlar kurtardı

"TEK BAŞIMIZA ÇIKARMA İHTİMALİMİZ YOKTU"

Prof. Dr. Özlenen Özkan, demir çubuğu tek başlarına çıkarma ihtimali olmadığı için itfaiye ekibinden yardım istediklerini belirterek, "Demir tek bir noktadan girmiş. Hasta bu anlamda şanslı ama sol gözenden boynuna kadar içerdeydi. Demirin dışarıda kalan bölümü büyük bir ağırlık teşkil ediyordu. O ağırlığı hafifletmek adına itfaiye ekipleri geldi, dışta kalan demir parçasını kesti. Daha sonra ameliyata devam ettik. Tabi ki demiri hemen çıkartamıyorsunuz. Çünkü orada bulunan büyük damarların demir tarafından yırtılmış olma ihtimali çok yüksek. Demiri çıkardığınız anda ulaşamadığınız damar hasar gördüyse hastayı o anda kaybedebilirsiniz. Bunun için bazı önlemler aldık. Aldığımız önlemlerden sonra demiri daha güvenli çıkardık" diye konuştu.Hastanın daha sonra hasarlı bölgelerini onardıklarını, şu an gözünün sıkıntılı olduğunu aktaran Prof. Dr. Özkan, "Hastamızın yoğun bakımda tedavisini sürdürüyoruz. Beyinle ilgili sıkıntıları olabilir, uyutuyoruz. Sonrasındaki takiplerde hastanın durumuyla ilgili bilgiye sahip olacağız" diye açıklamada bulundu.

BÜYÜK DENEYİM

İtfaiye ekipleriyle birlikte ameliyathaneye girerek hastaya müdahale etmenin kendileri için de çok büyük deneyim olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çok soğukkanlı ve profesyonel çalıştılar. Ameliyathane dışında da yapılabilirdi ancak herhangi bir sorun olduğunda müdahale edemezdik. İtfaiye ekipleriyle ameliyathanede daha güvenli çalıştık" dedi.

Yüzüne demir saplanan genci, itfaiye ve plastik cerrahlar kurtardı

OPERASYON 3 SAAT SÜRDÜ

Ameliyatın yaklaşık 3 saat sürdüğünü belirten Prof. Dr. Özkan, "Takip sürecinde çekilen filmlerle aşağı yukarı ne olduğu hakkında bilgimiz olacak. Şu an konuşmak için erken. Çok ciddi bir yaralanmaydı, bizim önceliğimiz hastayı hayatta tutabilmekti. Hasta bu anlamda şanslı, biz de mutluyuz. Gözüyle ilgili bilgimiz şu anda yok. Çünkü bize geldiğinde gözünde çok ciddi yaralanma vardı. Onarmaya çalıştık, artık bundan sonraki süreçte hastanın ne kadar zarar gördüğünü anlayacağız" diye konuştu.

İtfaiye deyince insanın aklına sadece yangın söndürme olaylarının geldiğini söyleyen Prof. Dr. Özkan, "Ben burada daha çok düşünme fırsatı buldum. İyi ki varlar. Hayatımızda bir sürü garip durumlarda bize yardımcı olabiliyorlar. Çok da soğukkanlı ve profesyoneller. Çok teşekkür ediyorum kendilerine" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gündoğan İtfaiye Alanya Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500

Yorumlar (18)

gamze:

Çok üzüldüm. . Rabbim şifasını versin inşAllah bir an önce. .

30
0
yanıtYanıtla
Mamo:

Allah yardımcısı olsun şifa versin acısını dindirsin amin

25
0
yanıtYanıtla
mp:

alkollü araba kullanarak başkasına zarar vereceğine kendine zarar vermiş. bravo :)

8
16
yanıtYanıtla
mp:

bir daha alkollü araba kullanmaz :)

8
13
yanıtYanıtla
YAZIK:

ALKOLLE ALAKALI TEK BİR KELİME GÖSTER ŞU HABERDE , YILBAŞI GECESİ DİYE İLLA ALKOLLÜMÜ OLMASI LAZIM YILBAŞINDA BİZEDE ACİL TELEFON GELDİ VE ÇIKTIK GİTTİK ALKOLLÜMÜYDÜK? SÖYLEDİĞİN GİBİ ALKOLLÜDE OLABİLİR AMA ÖN YARGIYI BIRAKIP BAK ORDAKİ BİR CAN BİR EVLAT BİR ABİ BİR KARDEŞ VE O KİŞİ SENİN BİR AKRABAN EŞİN DOSTUNDA OLABİLİRDİ O ZAMANDA BÖYLE GÜLÜMSEYEBİLECEKMİYDİN? ALLAH AİLESİNE SABIR KENDİSİNEDE ACİL ŞİFALAR VERSİN SANADA AKIL FİKİR VERSİN

yanıt27
yanıt2
boşversene ;):

alkollü olsun olmasın bela okumayın yarın aynı şeyin başınıza gelmeyeceğinin ihtimali varmı? Allah yardımcısı olsun şifalar diliyorum bir ananın evladı sonuç itibari ile bize ne içtiğinden sıçtığından insanoğlu vicdan denen bşy var gözardı etmeyiniz

19
0
yanıtYanıtla
fatih:

boşversene hiç acımam böylelerine suçsuz masum bir insanın canını alsaydı yine aynısını yazarmıydın mesela sevdiğin birinin canını

yanıt0
yanıt7
Evo20:

Sağlıkçılara saldıran o mahlukatlar umarım bu haberden ibret alır ders çıkarırlar. Her an o saldırdığınız kişiye muhtaç olabilirsiniz ayağınızı denk alın!

15
1
yanıtYanıtla
ADANALI:

Yüce ALLAH''tan bu kardeşimize ve tüm Şifa bekleyen hastalara acil Şifalar diliyorum. Kazanın sebebini bilmiyoruz ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Trafikte asla şaka olmaz. Sürat, hız faciadır.

12
0
yanıtYanıtla
ceto:

nasil bir sürat nasil bir hiz , , , , fena durmuyor öyle gez ibreti alem icin . . . hiz yapan canindan olsun . . .

0
8
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title