Haberler

Yusuf İslam: Muhammed Ali, Birçok Kişiye Rol Model Oldu

Güncelleme:

İngiliz sanatçı Yusuf İslam, Muhammed Ali'nin kendisi gibi sonradan İslamı seçen birçok kişiye rol model olduğunu söyledi.

Efsanevi boksör Muhammed Ali için Louisville'deki Freedom Hall'da düzenlenen cenaze töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yusuf İslam, Muhammed Ali'nin kendisi gibi sonradan İslamiyeti seçenler için taşıdığı önemi vurguladı. İngiliz sanatçı İslam, Muhammed Ali'nin kendisi gibi sonradan İslamı seçen bir çok kişiye rol model olduğunu söyledi.

"BİR ROL MODELDİ"

"Muhammed Ali, benin gibi sonradan İslamı seçenler için rol modeldi" diye konuşan İslam, kendisinin daha önce mümkün olmayan bir çok şeyi başarabildiğini bildirdi.

"TÜM İSLAM DÜNYASINA YOL GÖSTERDİ"

Kendisinin ve tüm Müslümanların efsane boksör için dua ettiğini ve son vazifelerini yerine getirdiğine işaret eden İslam, Muhammed Ali'nin tüm İslam dünyasına yol gösterdiğini ifade etti.

HAMZA YUSUF: 20. VE 21. YÜZYILLARIN EN BÜYÜK İNSANLARINDANDI

Yusuf İslam gibi sonradan İslamı seçen ABD'li Müslüman kanaat önderi ve Zaytuna Üniversitesinin kurucularından Hamza Yusuf da Muhammed Ali'nin 20 ve 21. yüzyılların en büyük insanlarından birisi olduğunu vurguladı.

İSLAM: İNSANLIĞI SEVMİŞTİ İNSANLIK DA ONU SEVDİ

Efsane boksörün İslam'ın barış ve sevgi dini olduğunu savunduğuna dikkati çeken Yusuf, "Eğer insanlığı seversiniz insanlık da sizi sever. Muhammed Ali insanlığı sevmişti insanlık da onu sevdi." dedi.

"GENÇLER ARASINDA İSLAMIN YAYILMASINA KATKIDA BULUNDU"

Muhammed Ali'nin peygamberi kendisine örnek aldığını ve onun ismini kendisine yeni isim olarak seçtiğini belirterek, birçok sporcunun gençlere kötü örnek olduğu bir dönemde ünlü boksörün gençler arasında İslam ve barışın yayılmasına katkıda bulunduğunu ifade etti.

"O KENDİSİNİN DE SÖYLEDİĞİ GİBİ TÜM DÜNYAYI SALLADI"

Yusuf, Muhammed Ali sayesinde bir çok beyazın da ırkçılığın yanlışlığını gördüğünü ve siyahilere bakışının değiştiğini vurgulayarak, "Muhammed Ali'nin cenazesine tüm dünyadan insanlar katılıyor. O, kendisinin de söylediği gibi tüm dünyayı salladı." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Ali Hamza Yusuf Yusuf İslam Louisville Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (11)

FALSOCU:

O YUMRUKLARINI HAKSIZLIĞA KARŞI ATTI . BİR MÜSLÜMAN NASIL DİRENİR ONU GÖSTERDİ. ALLAHSIZLAR VE AMERİKALI BEYAZLAR SEVMEZ ONU FİKREN DE HEPSİNİ NAKAVT ETTİ.

23
1
yanıtYanıtla
kafasız:

Ah be Rahmetli muhammed, habire adam yumruklayacağına bir mikroçip üretseydin, bir hastalığa çare arasaydın. . .

2
19
yanıtYanıtla
HAK EDENE VERİR ALLAH:

KİMİ ARKA CEBİNDE NURU (İSLAMI) KAYBEDER, KİMİ OKYANUSLAR VE DAĞLAR ötesinde nuru bulur ve o nurla onurlanır

18
0
yanıtYanıtla
analar ağlıyor:

şuanda fani dünyadan ayrılıp ebedi ahiret yurduna giden ilk basamağa adım atmanın mutluluğu içindedir kendisi, yüce Allah islam la şereflenmeyi hak eden herkese 1 an önce hidayet kısmet eylesin. bra kabrin nur mekanın Cennet olsun.

16
1
yanıtYanıtla
zekeriya:

şeyit cenazesine kitmeyenler amarikaya gidiyor işte görün vatan sevgisini

10
6
yanıtYanıtla
nedense:

ya beyne darbe yada fazla doz uyuşturucu.

2
14
yanıtYanıtla
islam gercegi:

Muhammet Ali kimseden korkmadan , yadirganmalara aldirmadan gercegi temsil etti. . . Allah Rahmet eylesin. .

8
1
yanıtYanıtla
DÜNYA''NIN YÜZ BÜYÜK MİSLİ CENNET SAHİBİ:

RUHUNA EL FATİHA. . . AMİN. . !

8
1
yanıtYanıtla
CENNET''İN YÜZ BÜYÜK MİSLİ SAHİBİ:

ER KİŞİ NİYETİNE. . . ALLAHÜEKBER. . !

4
3
yanıtYanıtla
aet:

erdoganci kesinlikle degilim kotuyu elestirip iyi seyleri gormezden gelmem yalakalara saygim olmaz aktroller yanlis yolda cunku hatayi elestirmekten korkup suruye uymak icin ellerinden geleni yapiyorlar ozgur irade ile alakasi olmayan yorumlara yorum denmez neyse mesleye gelince turkiyeyi temsilen cumhurun orada bulunmasi beni gururlandirdi bu dunyada en cok sevip saydigim insanlardan biri olan muhammed alinin ailesine ve tum sevenlerine Allah sabir versin. basiniz sagolsun

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title