Haberler

'Yürüyen Köşk'ün Bahçesinde Ağaç Kesimine Tepki

Güncelleme:

Yalova'da, Yürüyen Köşk'ün bahçesinde 2 ağacın kesilmesi tepkilere neden oldu.

Yalova'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün bir çınar ağacı dalının kesilmemesi için kaydırdığı Yürüyen Köşk'ün yaklaşık 250 metre uzağındaki 2 ağacın kesilmesi tepkilere neden oldu. Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz, 2 ağacın çit yapılacağı için kesildiğini belirterek, Oradaki çit işlevini görmüyordu. Ayrıca ağaçlardan biri devrilmişti dedi. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü arazisinde yer alan 2 ağaç çit yapımı için kesildi. Ağaçların kesilmesine ilk tepki CHP Yalova Belediye Başkan aday adayı Vefa Salman'dan geldi. Salman, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk, ağacın tek bir dalının bile kesilmesi yerine 83 yıl önce yaptırdığı köşkü kızaklarla yaklaşık 5 metre taşırken, günümüzde Atatürk'ün Yürüyen Köşkü'ne bana göre 50 metre uzaklıkta bulunan ağaçlar kesiliyor dedi.

'İKİSİ DE KAVAK AĞACI'

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz tepkilere neden olan ağaç kesimiyle ilgili açıklama yaptı. Müdür Boz, enstitü arazisine dışarıdan sık sık girişlerin olduğunu, bunun önüne geçebilmek için ağaç kesilen alana çit çekileceğini söyledi. Boz, toplam 1200 dekar alan üzerinde bahçe kültürleri konusunda Ar-Ge ve üretim çalışmaları yapılan enstitüdeki çalışmaların verimliliğini artırmak amacıyla, alanların bakım- onarım ve zirai asayişin sağlanması konusunda bazı yeni uygulamalar başlatıldığını belirterek şu açıklamalarda bulundu

Güvenliğin sağlanması amacıyla enstitü arazisinin yaklaşık bin 700 metre uzunluğunda sahil kısmında panel-çit işi ihale edilmiş ve çalışmalar hızla başlatılmıştır. Kesilen ağaçlar kavak türü olup, normal ömürleri 10 yıldan sonra kesilebilecek ağaçlardır. Zaten ağaçlardan biri de devrilmişti. Bu işlem tamamen işin gereğince yapılmış olup, benzer uygulamalar da yapılacaktır. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Türkiye'de bahçe kültürleri alanında tek Merkez Enstitüdür. Bu kurumun ismine ve yaptığı işlere layık olacak şekilde planlanması ve alanların verimli duruma getirilmesi esastır.

Araştırma Müdür Yardımcısı Mustafa Öztürk de, Yürüyen Köşk bizim enstitü arazisindedir. Bizler yıllarca o bahçedeki ağaçları koruduk. Kesilen 2 ağacın köşkle bir ilgisi yoktur dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Vefa Salman Yılmaz Boz Yalova Politika Güncel Haberler

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den 'Hazır olun yeni pandemi geliyor' uyarısı

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den "Hazır olun yeni pandemi geliyor" uyarısı

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Farah Zeynep Abdullah'tan Mehmet Ali Erbil'in ekrana dönmesine tepki

Farah Zeynep Abdullah'tan Mehmet Ali Erbil'in ekrana dönmesine tepki

Bakmadan Geçme

BENZİN İNDİRİM VAR MI? Akaryakıtta DEV indirim! Benzin motorin indirim mi var, kaç TL? YKS GİRİŞ BELGESİ NEREDEN, NASIL ALINIR 2024? TYT-AYT ne zaman, saat kaçta? YKS GİRİŞ BELGESİ EKRANI! A H5N2 virüsü nedir? A H5N2 virüsü belirtileri neler? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 8 Haziran Perşembe Survivor yeni bölüm! SINAVA GİRMEDEN ÖNCE OKUNACAK DUA! TYT-AYT sınavı öncesi hangi dualar okunur? #9997 Üniversite sınavı öncesi okunacak dualar! Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı! Yeni bir salgın mı geliyor? Kuş gribinde ölümcül vakalar arttı mı? 6 HAZİRAN BURÇ YORUMU | Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK , KARİYER… 6 HAZİRAN 2024 PERŞEMBE YAYIN AKIŞI! Bugün televizyonda ne var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW GELİNİM MUTFAKTA 6 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 6 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 8 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Akşener ile Erdoğan görüşmesi detayları! Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan neler konuştu? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 6 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat'a ne oldu? Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Müsavat Dervişoğlu'na iddiayı sordular: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener'e yardımcılık mı teklif etti?

Müsavat Dervişoğlu'na iddiayı sordular: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener'e yardımcılık mı teklif etti?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title