Haberler

Yunuseli trafiğine nefes aldıracak hamle

Güncelleme:

Bursa trafiğinin rahatlatılması ve konforlu ulaşımın sağlanması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yoğun konutlaşmanın olduğu Yunuseli bölgesinde önemli çalışmayı hayata geçirdi.

Bursa trafiğinin rahatlatılması ve konforlu ulaşımın sağlanması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yoğun konutlaşmanın olduğu Yunuseli bölgesinde önemli çalışmayı hayata geçirdi.

Bursa'nın en çok konuştuğu trafiği sorununun çözümü için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın konforlu ve rahat ulaşımı için şehrin önemli noktalarında alternatif yol çalışmaları yürütüyor. Konutlaşmanın yoğun olarak yaşandığı Yunuseli bölgesine el atan Büyükşehir Belediyesi, Alman Kanalı üzerindeki Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi'nin yakınında bulunan bağlantı köprüsünden Armutköy'e dönen yolda çalışmalara start verdi. Toplam üç buçuk kilometre uzunluğundaki yolun bitirilmesiyle Yunuseli Mahallesi'ne girmeden Dereçavuş Mahallesi'ne ve Gündoğdu yoluna ulaşım sağlanacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yunuseli Alman Kanalı yol çalışmalarını yerinde inceledi. Genel Sekreter Ulaş Akhan, Genel Sekreter Yardımcısı Muhammet Gazeli Şen, Ulaşım Daire Başkanı Rüştü Şanlı, Yunuseli Mahalle Muhtarı İbrahim Bahar, Armutköy Mahalle Muhtarı Zeki Yardımcı, Sulama Kooperatif Başkanı Erkan Er ve belediye yöneticilerinin hazır bulunduğu ziyarette Başkan Aktaş, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi yanındaki Armutköy yolu bağlantı köprüsü kesiminde çalışmalarını yürüten ekiple bir araya geldi.

"Bölgeyi rahatlatacak"

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'ya nefes aldıracak yol çalışmalarından bir tanesini daha başlattıklarını söyledi. Bursa'nın hızla geliştiğini ve büyüdüğünü belirten Başkan Aktaş, ulaşımın çok konuşulduğu şehirde alternatif yolların açılmasının önemli olduğunu ifade etti. Özellikle Emek-Şehir Hastanesi hattında yapılacak metro çalışmalarından dolayı Mudanya'ya ulaşım noktasında alternatif çalışmalar ihtiyaç duyulduğunu anlatan Başkan Aktaş, "Özellikle Yunuseli bölgesinde yoğun bir konutlaşma söz konusu. Bu konutlaşmaya paralel olarak akabindeki yollara ulaşımla alakalı Yunuseli içine girmeden alternatif yol güzergahları oluşturulması gerekiyor. Bu manada çalışmaların başladığı bu yol önemli bir güzergah. Alman Kanalı Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi yanından Armutköy yol bağlantı köprüsü kesiminden Yunuseli Mahallesi'ne girmeden Dereçavuş Mahallesi'ne ve Gündoğdu yoluna burası bağlanacak. Yolumuz üç buçuk kilometre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde sıcak asfaltla yapılacak. Alternatif yol güzergahı olarak bölgeyi rahatlatacak" dedi.

"Alternatifleri değerlendiriyoruz"

Hem dere ıslahını hem de beraberinde atıl köprünün yıkılıp siluetin açılmasını sağlayacaklarını anlatan Başkan Aktaş, "Bölgede yoğun tarım faaliyeti var. Sulama Kooperatifi'nin dile getirdiği konuları bu açıdan önemsiyoruz. Üreticileri göz önünde bulundurarak su konusunda sıkıntı yaşamamaları için gerekli adımlar atılacak. Bu bölgeler yoğun bölgeler, kamulaştırmanın zor yapılacağı bölgeler. Bazı şeyler imkansıza dönüşmüş ama insanların evlerine ve işlerini rahat ulaşabilmeleri için bütün alternatifleri değerlendiriyoruz. Ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah çalışma hızlı bir şekilde bitirilip hayata geçirilecek. Yeni yolun bölgeye hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Şankaya Bursa Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title