Haberler

Yunanistan'a giden Bakan Çavuşoğlu'nun paylaşımında kullandığı ifade Yunanları çıldırttı

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'ın daveti üzerine Yunanistan'a gitti. Çavuşoğlu, Yunanistan ziyareti kapsamında Gümülcine'de Batı Trakya Türkleri'nin öncü isimlerinden Sadık Ahmet'in mezarını da ziyaret etti. Çavuşoğlu'nun bu ziyaretle ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk Azınlığı" ifadesini kullanması Yunan medyasında "meydan okuma" olarak yorumlandı. Yunanistan, bölgedeki Türkler için "Müslüman azınlık" ifadesini kullanıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında düzenlenen ortak basın açıklamasında Türkiye hakkında mesnetsiz ifadeler kullanan Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'a cevap vermiş ve bu diyalog dünya basınında gündem olmuştu.

DENDİAS'IN DAVET ÜZERİNE YUNANİSTAN'A GİTTİ

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkiler hem Ege hem de Kıbrıs nedeniyle gergin seyrederken, tüm bu yaşanan gelişmelerin arasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'ın daveti üzerine Yunanistan'a gitti.

SADIK AHMET PAYLAŞIMI GENİŞ YER BULDU

Yunanistan ziyaretinde ilk mesajını "Pozitif gündemle geldik" diye veren Çavuşoğlu'nun daha sonra verdiği mesaj ise günün en çok konuşulan detayı arasına girdi. Yunan medyasının adım adım takip ettiği program kapsamında Batı Trakya Türkleri'nin öncü isimlerinden Doktor Sadık Ahmet'in mezarını ziyaret eden Çavuşoğlu'nun ziyaret sonrası yaptığı paylaşım Yunan medyasını salladı.

"TÜRK AZINLIĞININ HAKLARI İÇİN MÜCADELE ETMİŞ DAVA ADAMI"

Bakan Çavuşoğlu, Sadık Ahmet'in Gümülcine'deki mezarını ziyaret ettikten sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Türk Azınlığının hakları için son nefesine kadar mücadele etmiş dava adamı merhum Sadık Ahmet'in #Gümülcine'deki kabrini ziyaret ettik. Sadık Ahmet'in davasına sahip çıkan tüm soydaşlarımıza selam olsun" ifadelerini kullandı.

YUNAN TARAFINDA "MEYDAN OKUMA" OLARAK YORUMLANDI

Bakan Çavuşoğlu'nun ziyaret sonrasında kullandığı ifade, günün en çok konuşulanları arasına girdi. Söz konusu ifadenin bu kadar konuşulma nedeni de merak edilmeye başlandı. Bilindiği üzere Avrupa Birliği üyesi Yunanistan, Batı Trakya'da yaşayan Türkler için 'Müslüman azınlık' ifadesini kullanıyor. Bu nedenle Bakan Çavuşoğlu'nun kullandığı ifade Yunan tarafında "Meydan okuma" olarak yorumlandı.

İşte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun o paylaşımı:

Yunanistan'a giden Bakan Çavuşoğlu'nun paylaşımında kullandığı ifade Yunanlıları çıldırttı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Sadık Ahmet Yunanistan Gümülcine Türkiye Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

500

Yorumlar (1)

bekir yapici:

dis iliskilerde politik davranmak sahsi fikirlerden önce ülkenin cikarlarini düsünmek gerekmezmi mesela cavusoglunun bu söyleminin Türkiyeye ne faydasi var ayrica biz her renk ve irktan kacaklari ülkeye doldurup vatandaslik verirken özbe öz türk olan ve yunanistan türk azinligi dedigimiz bati trakya türklerini yapilan anlasmalar geregi degil T.C vatandasligi vermek iltica hakki bile vermiyoruz cavusoglu bunu bilmiyormu?

20
63
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title