Haberler

Emekli, memur ve asgari ücret zammı öncesi Yüksek Hakem Kurulu'na 3 yeni atama

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ocak ayında yapılacak olan asgari ücret, memur ve emekli zammı öncesi Yüksek Hakem Kurulu'na 3 yeni isim atadı. Bundan böyle Hakem Kurulu'nda Uğur Kızılca asil üye, Mevlüt Sadi Su ve Alaaddin Coşkun ise yedek üye olarak görev alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu sözleşme pazarlığında kritik bir öneme sahip olan Yüksek Hakem Kurulu'ne 3 yeni isim atadı.

KARAR RESMİ GAZETE'DE

CumhurbaşkanıErdoğan'ın imzasıyla Yüksek Hakem Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Uğur Kızılca asil üye, Mevlüt Sadi Su ve Alaaddin Coşkun ise yedek üye olarak seçildi. Söz konusu atamalar, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 54'üncü maddesi gereğince yapıldı.

KRİTİK ÖNEME SAHİP

Yüksek Hakem Kurulu memur, emekli ve asgari ücret zammı için kritik öneme sahip. Pazarlık masasında anlaşma sağlanamaması durumunda nihai kararı hakem kurulu veriyor.

YÜKSEK HAKEM KURULU NEDİR, GÖREVLERİ NELERDİR?

Yüksek Hakem Kurulu, grevin yasak olduğu işyeri ve işletmelerdeki toplu sözleşme görüşmelerinden belirli bir zaman içinde anlaşma sağlanmaması üzerine toplu sözleşmenin imzalanmasına mutlak anlamda yetkili kuruldur.

Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanununda öngörülen dokuz kişilik bir istişare ve karar organıdır. Yüksek Hakem Kurulunda Yargıtay, Danıştay ve Çalışma Bakanlığına mensup üyeler yanında bir üniversite öğretim üyesi ile işçiler ve işverenler tarafından seçilen ikişer hakem bulunmaktadır.

Yüksek Hakem Kurulu, itiraz edilen il hakem kurulları kararlarını inceleme yetkisi yanında işçi niteliğini tespitinde kesin karar verme hakkına da sahiptir. Ayrıca Bakanlar Kuruluna istişari mütalaa verme görevi de Yüksek Hakem Kuruluna verilmiştir. Bu hususta en önemli olanlar toplu iş sözleşmelerinin teşmile müsait olup olmadıkları ile grev ve lokavtların ikinci defa geciktirilmelerine ihtiyaç bulunup bulunmadığıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Asgari Ücret Emekli Zammı Uğur Kızılca Memur Hukuk Ekonomi Güncel Haberler

İzmir'de infial yaratan görüntü! Yanındaki bankta oturan kadına bakarak kendini tatmin etti

İzmir'de infial yaratan görüntü! Yanındaki bankta oturan kadına bakarak kendini tatmin etti

Salda Gölü tehlike altında mı? Valilik tepki çeken fotoğrafı böyle savundu

Salda Gölü tehlike altında mı? Valilik tepki çeken fotoğrafı böyle savundu

Efes Antik Kenti'nde özel davet skandalı! Türk vatandaşları içeriye sokmadılar

Efes Antik Kenti'nde özel davet skandalı! Türk vatandaşları içeriye sokmadılar

Bakmadan Geçme

Trendyol Express bayramda çalışıyor mu? Trendyol Express bayramda açık mı, kapalı mı? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 18 Haziran Salı Survivor yeni bölüm! Döviz büroları bayramda açık mı? Döviz büroları kurban bayramında kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında yollar ücretsiz mi? Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara bedava mı? Türkiye - Gürcistan maçı hangi kanalda, saat kaçta? Türkiye - Gürcistan maçı nereden izlenir? Yalan dizisi hangi gün? Yalan dizisi hangi kanalda, saat kaçta başlayacak? Sansar Salvo tutuklandı mı? Ünlü rapçi Sansar Salvo neden cezaevine girdi, sebebi ne? Sansar Salvo neden hapse girdi? Bayram hangi gün bitiyor? Kurban Bayramı kaç gün sürecek, ayın kaçında, hangi tarihte bitecek? 22 Haziran hangi burç? 22 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Haziran tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Haziran dün gece deprem mi oldu? ECZANELER BAYRAMDA AÇIK MI 2024? 17-18-19 Haziran Bayramda eczaneler kapalı mı olacak, kaç gün açık olacak? BAYRAMDA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ? Kurban Bayramı boyunca toplu taşıma bedava mı? Metro, metrobüs, otobüs, tramvay ücretsiz mi? Bursaspor'un yeni teknik direktörü kim oldu? Pablo Martin Batalla kimdir, kaç yaşında? TRT 1 canlı maç izle! TÜRKİYE- GÜRCİSTAN CANLI izle! TRT HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
Dünya, Batı Kudüs'teki Netanyahu karşıtı gösteriyi konuşuyor! Sert müdahale karelere böyle yansıdı

Dünya, Batı Kudüs'teki Netanyahu karşıtı gösteriyi konuşuyor! Sert müdahale karelere böyle yansıdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title