Haberler

Yöndem: "Ekonomik Büyüme Sevindiriyor"

Güncelleme:

Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (KESİAD) gelenekselleşen Perşembe kahvaltıları sürüyor.

Gazi Hastanesi sponsorluğunda Kemalpaşa Ramada Otel'de düzenlenen kahvaltıda iş dünyasının temsilcileri bir araya geldi.

Toplantıya, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, EGEKOBİDER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Karakaya, ilçe protokolü ve bölge sanayicileri yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, son günlerde yaşanan güncel ekonomik olayları değerlendirerek 2017 yılında açıklanan ilk ve ikinci çeyrek büyüme rakamlarının sanayiciler için olumlu bir tablo ortaya çıkardığını söyledi.

YABANCI İLGİSİ SÜRÜYOR

Yöndem, "IMF'nin 2017 Nisan ayında yüzde 2.5 olarak açıkladığı tahmini büyüme rakamını yüzde 5.1 olarak düzeltmesi, Dünya Bankası'nın da IMF'yi takiben aynı düzeltmeyi gerçekleştirmesi piyasalar için olumlu bir gelişme olarak öne çıkıyor. Yine baktığımızda pek çok veri de ülkemizin yatırım yapmak için cazip bir merkez olduğunu gösteriyor. Örneğin yabancıların Türkiye'de 18 milyarlık gayrimenkul yatırımı olduğu tespit edildi. 140 bini aşkın yabancı vatandaş ülkemizden emlak satın aldı. Bu vatandaşlar arasında en büyük pay yüzde 44 ile AB vatandaşlarına ait. Bu da bize Türkiye'nin yabancılar için hala bir çekim merkezini gösteriyor" diye konuştu.

İLİŞKİLER DÜZELTİLMELİ

ABD ile düzelme eğiliminde olan vize restleşmesinin de piyasaları ilk aşamada olumsuz etkilediğini ve kurda keskin dönüşlere sebep olduğunu vurgulayan Yöndem, "ABD'nin restine Türkiye'nin aynı şekilde karar vermesi, diplomatik teamüller gereğince yerinde bir karardı. Bu kararı desteklesek de piyasalar bu gelişmelerden olumsuz etkilendi. Bu krizin diplomatik süreçler işletilerek kısa süre içerisinde çözülmesini bekliyoruz. Merkez Bankası verilerine göre 2002-2016 yılları arasında Türkiye'ye gelen yaklaşık 146 milyar dolar yabancı yatırımın yüzde 8'lik bölümü ABD'den Türkiye'ye yapılmış durumda. Yabancı yatırımcılar içerisinde ABD bir numarada yer alıyor. Bu kadar güçlü ekonomik ilişkileri bulunan iki ülkenin arasındaki sorunlar bir an önce aşılmalı" dedi.

Konuşmaların ardından kürsüye gelen etkinlik sponsoru Gazi Hastanesi'nin uzman doktorları, katılımcılara kendi alanlarıyla ilgili önemli bilgiler verdiler. Özellikle iş ve işçi sağlığı, koruyucu sağlık hizmetleri ve kalp-damar sağlığı sunumları katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Kemalpaşa Türkiye Porsuk Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title