Haberler

Yoksulun Süleyman Liste Dışı

İlk Kez Meclis'e Gönderdikleri Bir İnsan, Süleyman Bölünmez, Mardin Bağımsız Milletvekili, Dönüp Gelmiş, Halkın Derdini Dinlemiş, Yardım Etmiş, Yoksulun Odununu, Kömürünü Göndermiş. 1200 Mardinli Genç Onun Bursuyla Okuyormuş. Kimi Dinlesem, Kimin Kapısını Çalsam Onu Konuşuyor. Ama AKP Onu Bağımsız Adaylıktan Vazgeçirip, Sonra da Liste Dışı Bırakmış.

İlk kez Meclis’e gönderdikleri bir insan, Süleyman Bölünmez, Mardin bağımsız milletvekili, dönüp gelmiş, halkın derdini dinlemiş, yardım etmiş, yoksulun odununu, kömürünü göndermiş. 1200 Mardinli genç onun bursuyla okuyormuş. Kimi dinlesem, kimin kapısını çalsam onu konuşuyor. Ama AKP onu bağımsız adaylıktan vazgeçirip, sonra da liste dışı bırakmış.

MARDİN’den ben ayrılmışım o gelmiş. Karşılamak için tam 485 araç Mardin Havaalanı’na gitmiş.

Mardin’e adımımı atar atmaz kimin kapısını çalsam, kiminle konuşsam, yoldan çevirdiklerimi dinlemeye başlasam, ağalardan beylere ama en çok da yoksullar ve gençlere kadar herkes onu anlattı bana. Süleyman Bölünmez.

Bir önceki seçimde Mardin’de, yine herkesten aynı yoğunlukta bir şikáyet duymuştum. Meclis’e gittikten sonra kendilerini tamamen unutan milletvekillerinden yakınmışlardı.

İlk kez Meclis’e gönderdikleri bir insan, Süleyman Bölünmez, Mardin bağımsız milletvekili, dönüp gelmiş, halkın derdini dinlemiş, yardım etmiş, yoksulun odununu kömürünü göndermiş. Çarşıda, yaşlı bir bey yanıma yaklaştı "Beni, Ankara’ya götürdü ameliyat ettirdi" diye anlattı. 1200 Mardinli genç onun bursuyla okuyormuş.

Polisten, memurdan, havaalanı güvenlikçilerinden bile onu dinledim. Mizansen gibi bir şey. Ama öğretseniz bu kadar olmaz. Kısa kesmek gerekirse, iki gün kaldığım Mardin’de herkes Bölünmez’e kilitlenmiş durumdaydı.

AKP’NİN OYUNU

Neden? Çünkü, AKP Bölünmez’e acayip bir oyun oynamış. Süleyman Bölünmez bu yıl da bağımsız adaylığını koymuş. AKP, kendi listesinden aday olması için Bölünmez’i ikna etmiş ve Mardin ikinci sıraya yerleştirmiş.

İşte bu sırada ne olduysa olmuş, bağımsız adaylar için başvuru süresi dolduktan sonra, AKP Bölünmez’i istifaya zorlamaya başlamış. Ve bu baskı sonuç vermiş. Bölünmez, son anda istifa emiş. Artık Süleyman Bölünmez yarış dışı. 23 Haziran’da Mardin’e döndüğünde herkes onun ne söyleyeceğini merak ediyordu. Acaba hangi partiyi gösterecekti? Bölünmez bir şey söylemedi. Mardin’de işler iyice karıştı.

İÇKİ İÇİYORMUŞ

Mardin’de deprem yaratan bu istifanın arkasında, AKP il yönetiminin, "Bölünmez de, karısı da içki içiyorlar" diye merkeze baskı yaptığı iddiaları var. Bir başka iddia ise, AKP’nin Kürt oylarını çekmek için Bölünmez’in yerine Kızıltepe’den bir isme listesinde yer vermek istemesi.

Yolsuzluk söylentileri de nedenler arasında sayılıyor.

Süleyman Bölünmez, M-Oil-Bölünmez Petrol’ün sahibi. Hakkında akaryakıt kaçakçılığı ve devlete 100 trilyonluk vergi borcu nedeniyle açılmış davalar var. Bu da Tayyip Erdoğan’ı caydırmış olabilir deniyor. Mardinliler, "Geçmişi bizi ilgilendirmez" diyorlar. Halkın hizmete, yardıma, insan yerine konmaya o kadar ihtiyacı var ki, bunun dışındaki her şey "teferruat".

SÜRYANİLER DE KÜS

Mardin’in gümüş ve altın telkári işçiliği çok meşhur. Turizmin canlanmasıyla telkári atölyelerinin sayısı da artmış. Bir dükkána giriyorum, Hıristiyan olan sahibi hem eserlerini gösteriyor hem sohbet ediyoruz: "Bu olaydan sonra çoğu kişi oy kullanmayacak" diyor. "Burada hepimiz memleketimizin ilerlemesi için AKP’ye verecektik. Süryaniler de AKP’den memnun. Şimdi iş biraz değişti."

"Eğer AKP, Bölünmez’li bir liste çıkarsaydı burada dört milletvekilliğiyle birinci sıraya yerleşebilirdi" diyor kuyumcu. Şimdi AKP, iki milletvekili çıkarsa iyidir. Ortak kanı böyle.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Mardin’den bağımsız aday. Onun ismi üzerinde tartışma yok, ama DTP’de de diğer partilerdeki gibi merkezin gösterdiği adaylardan rahatsızlık var.

CHP Milletvekili Mahmut Duyar, yine aday. İşi zor. Köy çalışmalarından döndükten sonra yaptığımız görüşmede, "Bu bölge insanı CHP’yi değil ama beni sever" diyor.

Uçaktaki içli köfteler

Doğan Haber Ajansı Mardin muhabiri Adnan Avuka, ikram uzmanı. "Mardin mutfağı mı diyorsun gel" diyor ve beni Sevim Ademhan’ın yeni şehirdeki lokantasına götürüyor. İçli köfteler o kadar güzel ki, uçak yolculuk tarihimin en büyük skandalını göze alarak İstanbul’a çantamda içli köftelerle dönüyorum. Sade ve temiz mekánda üç bin yıllık Mezopotamya mutfağından günümüze gelen tatlara ulaşıyorsunuz. Erdoba Konakları gibi güzel otelleri var ama yine de turizm altyapısı yetersiz. Belediye Başkanı Metin Pamukçu, işçi ambarı haline getirilmiş olan belediyeyi temizlemekle meşgul. 5 milyar aylık alan işçi varmış. Mardin’in derdi su. AKSU projesi başlamış, ovaya su gelmiş ama o masal gibi yükselen eski kente su getirmek için çok pahalı bir altyapı lazım.

BENCE

Mardin, Ankara’ya 6 milletvekili gönderiyor. Bence AKP için Mardin’den 2 sandalye garanti. DTP de 2 bağımsız adayını gönderebilir. Ama DTP sürpriz yapabilir ve bağımsız olarak seçime giren DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün yanı sıra Emine Ayna ile birlikte Dr. Karman Yıldırım’ı da Meclis’e yollayabilir. Mardin’den 1 koltuk da CHP’nin olabilir. Mardin’in altıncı milletvekilini hangi partinin çıkartacağını Süleyman Bölünmez’in oyları belirleyecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title