Haberler

Yoğurt yeme yarışması renkli görüntüler oluşturdu

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl 46'ncısı düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri kapsamında en iyi yoğurt yapma ve yeme yarışması düzenlendi.

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl 46'ncısı düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri kapsamında en iyi yoğurt yapma ve yeme yarışması düzenlendi.

Atatürk Anıtı karşısındaki Göksu Parkı'nda düzenlenen en iyi yoğurt yapma yarışmasında, 7 yarışmacı dereceye girebilmek için hünerlerini sergiledi. Jüri üyeliklerini Emine Can, Aysel Gezer, Kürşat Sayın, Nur İlgün ve Barbaros Uçar'ın yaptığı yarışma neticesinde Arzu Beslenti birinci, Şamil Şen ikinci, Hatice Karaba ise üçüncü oldu.

Olba Süt sponsorluğunda En İyi Yoğurt Yeme Yarışmasında ise büyük bir tepsi içerisine dökülmüş yoğurt içerisindeki çeyrek altını bulma yarışması yapıldı. Yarışmaya, halk arasından seçilen 4 kadın yarışmacı katıldı. Yarışmacılar büyük tepsi içerisindeki yoğurdun içinden ağızlarıyla çeyrek altını bulmaya çalıştı. İlk 15 saniye içerisinde yoğurt dolu tepsinin içinden ağzıyla çeyrek altını bulan Özlem Beslenti kazanan taraf oldu.

Yarışmacılara ve jüriye hediyeleri ve teşekkür belgeleri Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok, Belediye Meclis Üyeleri Gürhan Dölek ve Mustafa Beceren tarafından verildi.

Kültür Haftası nedeniyle ilçede bulunan yabancı halk oyunları gruplarının sunduğu gösteriler ise vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Gösterileri biten topluluklara uğruna türküler yapılan meşhur Silifke yoğurdu ikram edildi.

Festivale katılan vatandaşlara ve konuklara Silifke yoğurdundan yapılmış ayran ve kaselerde yoğurt ikram edildi.

Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri kapsamında Silifke'nin meşhur yoğurdunu tanıtmayı amaçladıklarını belirten Silifke Belediye Başkanı Vekili Sadık Altunok, "Bu nedenle Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan çadırlarda yoğurt ürünlerini sunuyoruz. Yoğurdumuz ikram ediliyor ve yoğurdumuzun adını dünyaya tanıtmak için ise yaptığımız küçük yoğurt içinden altın bulma yarışması ile de festivalimize renk katmış oluyoruz. Yoğurdun içinden kısa zaman içinde çeyrek altını bulan ve en güzel yoğurdu yapma yarışmasında dereceye giren birbirinden değerli yarışmacıları da tebrik ediyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali Silifke Mersin Güncel Haberler

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title