Haberler

Yılmaz, Memur-Sen Üyeleriyle Buluştu

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Gürün İlçesi'ndeki ziyaretlerinin ardından kent merkezine geldi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Gürün İlçesi'ndeki ziyaretlerinin ardından kent merkezine geldi. Yılmaz burada Sivas Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Öncü Medeniyet Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye' isimli toplantıya katıldı. Kentteki bir düğün salonunda gerçekleşen toplantıya Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. Burada konuşan Yılmaz, Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini belirterek, "İstiyorlarki bu Türkiye bağımsız olmasın. Ekonomide bağımsız olmasın, dış politikada bağımsız olmasın. Ekonomide nasıl bağımsız olamazsınız? Eğer IMF'den borç alırsanız siz stand-by anlaşması imzalamak zorunda kalırdınız. O anlaşmada da ne kadar memur alacaksın, ne kadar işçi alacaksın, memuruna ne vereceksin, işçine ne vereceksin, tarıma ne kadar destek vereceksin, onların hepsi orada yazar ve o stand-by anlaşmasının altına imza attığın gibi ülkeyi yönetmek zorunda kalırdın. IMF ile stand-by anlaşması imzalayan bir iktidar ile bu ülkenin ekonomik bakımdan tam bağımsız olabilmesi mümkün değildir. Ama Allah'a hamdolsun bu aziz milletin desteğiyle bu dönemde bu millet IMF ile stand-by anlaşması imzalamadı. Aksine IMF'ye borcunu ödediği gibi, 'Ben hazırım gel sana 5 milyar dolar kadarda borç vereyim, kredi vereyim' dedi. Bu birilerini rahatsız etti. Eğer siz yine ekonomik yönden bağımsızlığınızı kazanamazsanız dış politikada bağımsız bir politika izleyemezseniz. Ne demek bağımsız bir politika izleyememek; Gazze'yi göreceksin ama ses çıkarmayacaksın, Mısır'da darbeyi göreceksin ama ses çıkarmayacaksın, Suriye'de bu zalimden kaçan 2 milyon insana kapıyı açacaksın ama yine ses çıkarmayacaksın, Irak'ta kendi halkını dışlayan bin yönetimi göreceksin yine ses çıkarmayacaksın. İşte o zaman bağımsız Türkiye olmazdı" dedi. Konuşmaların ardından Memur-Sen Sivas İl Başkanı İlhan Karakoç tarafından Yılmaz'a kendi karakalem tablosu hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Memur Sen Sivas Gürün Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title