Haberler

Yıldızlı Moda Tasarımcıları Yetişecek

Türkiye'nin en fazla öğrenci, program ve gelire sahip Sürekli Eğitim Merkezi Yıldız-SEM, şimdi de moda tasarımcıları yetiştirecek.

Türkiye'nin en fazla öğrenci, program ve gelire sahip Sürekli Eğitim Merkezi Yıldız-SEM, şimdi de moda tasarımcıları yetiştirecek.

Beden dilinden çocuk üniversitesine, bilişim eğitimlerinden yabancı dil programlarına kadar 142 ayrı branşı olan Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (Yıldız-SEM), bu kez de İŞKUR projesi kapsamında 720 saatlik eğitim programı ile moda tasarımcıları yetiştirecek. İŞKUR ile YTÜ arasındaki anlaşmanın imza töreni, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Yıldız-SEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Karataş ve İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun'un katılımıyla yapıldı.

Yaz aylarında da eğitime ara vermeyen Yıldız-SEM, yaklaşık 3 bin 200 kişiye verdiği eğitimi daha da ileriye götürerek, İŞKUR işbirliği ile 250 kişiye daha meslek edindirecek. İstihdam garantili eğitim projesi Temmuz ayında başlayıp, Aralık ayında tamamlanacak. İmza törenine katılan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, "Üniversitemizin yaşam boyu ve mesleki eğitim konularında yeni projeler üreterek Devletimizin istihdam politikalarına katkıda bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun da, bu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti belirterek, "YTÜ her zaman iş birliği içinde olarak daha farklı projelere de imza atmak isteriz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi İstanbul Türkiye Moda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title