Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, partisinin Tuzla Belediye Başkan Adayı Cemil Ekşi ile birlikte, esnaf ziyaretinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin Tuzla Belediye Başkan adayı Cemil Ekşi ile birlikte, ilçede esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlara karanfil dağıttı.

Tekin ziyaret sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, seçim sürecinin çok ciddi bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu ifade ederek, "Bizim duyumlarımıza göre Başbakan Erdoğan, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı'na, seçim öncesi olağanüstü hal yasası uygulanıp uygulanamayacağını inceletmiş. Gerçekten bu çok tehlikeli. Bütün yasaklar üstüne böylesi bir yasak gelirse, seçimin güvenliği ortadan kaldırılmış demektir. Olağanüstü hal dönemlerinde seçimin güvenliği olmaz. Bu konuda iktidar yetkililerinin bu çerçevede bir açıklama yapması gerekiyor" dedi.

Bütün bu olanların karşısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün suskun kaldığını belirten Tekin, "Cumhurbaşkanı'nın suskun kalışını bir şeye bağlıyorum. Acaba bütün bu olup bitenler konusunda sayın Cumhurbaşkanı, Başbakanın ifade ettiği gibi siz de dinleniyorsunuz. Bu dinlemelerden dolayı sayın Cumhurbaşkanı üzerinde bir tehdit var mı, yok mu? Eğer devletin bütün kurumları, iktidar, Cumhurbaşkanlığı birileri tarafından rehin alınmış durumdaysa bu çok tehlikelidir. Bu tehlikenin altını çizmek istiyorum."

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğunu kaydeden Tekin, "Fakat ne yazık ki Türkiye'de kadınların hayatı hiç değişmedi. Halen her ay intiharlar, her ay çok sayıda şiddet uygulanıyor. Türkiye'de kadının kaderini değiştirmenin tek yolu kadının ekonomik özgürlüğüdür. Umut ediyorum ki; CHP iktidarıyla en kısa süre içerisinde kadının ekonomik özgürlüğünü sağlayabileceği bir sürece geçeceğiz. Ondan sonra siyasal süreçte de önü açılsın" şeklinde konuştu.

Tekin, esnaf ziyareti sırasında bir lokantanın önünde döner kesti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Cemil Ekşi Türkiye Tuzla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title