Haberler

Yeni Trendler VMware Forum İstanbul 2013'te Tartışıldı

Güncelleme:

VMware, İstanbul'da düzenlediği VMware Forum 2013 adlı etkinlikle kurumları ve sektör profesyonellerini buluşturdu.

Bulut bilişim ve sanallaştırma alanında dünya lideri olan VMware, bulut bilişimin geleceğini ve yeni trendleri İstanbul'da düzenlediği VMware Forum İstanbul 2013 etkinliği ile masaya yatırdı. VMware uzmanları, kurumların üst düzey yöneticileri, CIO'lar, BT yöneticileri ve IT profesyonellerinin katıldığı VMware Forum İstanbul 2013; BT profesyonellerinin bulut bilişim, sanallaştırma ve mobilite alanlarında yaşanan gelişme ve yenilikleri, başarılı sanallaştırma ve bulut bilişime geçiş uygulamalarını paylaşma fırsatı bulduğu önemli bir platform oldu. Etkinlikte katılımcılar kurumların altyapılarını buluta taşımaları ve büyütmeleri konusunda sorularına yanıt bulmak için, daha etkili bir bulut stratejisi geliştirmek için önemli ipuçları yakalama şansına sahip oldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan VMware Orta Doğu ve Afrika Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Elie Kanaan, milyonlarca kullanıcı ve milyarlarca uygulamanın söz konusu olduğu günümüzde, sosyal ağlara, BT'yi mobil cihazlara, bulut ve büyük verinin yön verdiğine, bu nedenle "IT as a Service" (ITaaS - Hizmet olarak BT) kavramının ön plana çıktığına dikkat çekti. Kanaan, tüm cihazlara bulut servisleri için altyapı getirerek BT'yi bir kez daha sadeleştiren VMware'in, kurumların ITaaS'a yolculuğunu kolaylaştırdığını söyledi. Kanaan, "VMware olarak geçen on yılda sunucu sanallaştırması için yaptığımızı şimdi tüm veri merkezi için yapıyoruz, ayrıca veri merkezinin genel buluta, son kullanıcı ortamına ve mobil ortama açılmasını sağlıyoruz" dedi. VMware'in ITaaS'ı mümkün kılmak için Yazılım Tabanlı Veri Merkezi (SDDC), hibrid bulut ve mobilite olmak üzere 3 strateji üzerinde ilerlediğini anlatan Kanaan, katılımcılara bu stratejilerle ilgili detaylı bilgiler ve örnekler paylaştı. BT'nin kaynaklarının servis olarak sunulması ve çok cihazlı iş ortamlarının güvenli bir şekilde hayata geçirilmesi için önemli ipuçlarını paylaştı.

Açılış konuşmasının ardından VMware uzmanları VMware'in bu üç stratejisi doğrultusunda sunduğu çözümler hakkında bilgiler paylaştılar. Katılımcılar, etkinlikte mobilite ve entegre çok cihazlı bir çalışma ortamının mobil ve birlikte çalışan kullanıcılara sağlayacağı verim artışı, Software Defined Datacenter (yazılım tabanlı veri merkezi) ile gelen esneklik, bulut işlemlerinin ve hizmet tedariğinin otomatikleştirilmesinin getirdiği avantajlar, SAP gibi kritik iş uygulamalarının sanallaştırılmasıyla gelen hizmet kalitesi ve iş sürekliliğine katkıları gibi konularda kapsamlı bilgi edinme olanağı buldular.

Bu yıl VMware Forum İstanbul 2013'e Cisco, EMC, HP, Turkcell platin sponsor; Datacore, Dell, Hitachi, Kaspersky, Symantec, Veeam de altın sponsor olarak destek verdi. VMware iş ortaklarından EMC, Cisco, NetApp ve HP'nin yöneticileri de etkinlik kapsamında katılımcılara kurumlara sundukları ürün ve çözümlerle ilgili bilgiler verdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Galatasaray stat müdürüne darp girişimiyle ilgili 2'si futbolcu 5 kişi ifadeye çağrıldı

Galatasaray stat müdürüne darp girişimiyle ilgili 2'si futbolcu 5 kişi ifadeye çağrıldı

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Londra-Singapur seferini yapan uçakta şiddetli türbülans: 1 yolcu öldü, 30 kişi yaralandı

Londra-Singapur seferini yapan uçakta şiddetli türbülans: 1 yolcu öldü, 30 kişi yaralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title