Haberler

Yeni Otobüsler Törenle Hizmete Girdi

Güncelleme:

Karaman Belediyesi Tarafından Şehir İçi Ulaşımda Çalıştırılmak Üzere Toplu Taşımacılık Hizmetlerinde Kullanılacak Olan Yeni Halk Otobüsleri, Aktekke Kent Meydanı'nda Düzenlenen Törenin Ardından Dualarla Hizmete Sunuldu.

Karaman belediyesi tarafından şehir içi ulaşımda çalıştırılmak üzere toplu taşımacılık hizmetlerinde kullanılacak olan yeni halk otobüsleri, aktekke kent meydanı'nda düzenlenen törenin ardından dualarla hizmete sunuldu.

10 modern yeni Halk Otobüsü'nün yanı sıra, yangına ilk müdahale için alınan İtfaiye Öncü Aracı ile dört cenazeyi aynı anda taşıyabilen cenaze aracı da törenle hizmete girdi.

Kent Meydanı'nda düzenlenen Halk Otobüsü ve Belediyeye kazandırılan yeni araçların tanıtım törenine; Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Ak Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karaman Belediyesi Mehter Takımının gösterileri ile başlayan tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Burada halka seslenen Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu hizmete sunulan Halk Otobüsleri ve yeni araçların Karaman Halkına hayırlı olmasını dileyerek: "Seçimden önce verdiğimiz sözleri tek tek hayata geçiriyoruz. Yeni alınan araçlarımızın hizmete başlamasıyla halkımız daha konforlu halk otobüsleri ile ulaşımını sağlayacak."dedi.

Otobüslerin teknik özellikleri hakkında bilgi veren Başkan Uğurlu, Köprülü Kavşak, Çukurbahçe, Kapalı Pazar, Katlı Otopark gibi diğer önemli projelerin durumu ve belediye çalışmaları ile ilgili de vatandaşlara bilgi aktardı.

Daha sonra kürsüye gelen Milletvekilleri Mevlüt Akgün ve Lütfi Elvan ile Vali Süleyman Kahraman'da; halkı selamlayarak, yeni otobüslerin Karaman'a hayırlı olması dileğinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından, kazasız bir ulaşım hizmeti için kurban kesilerek, dualarla açılış kurdelesi kesildi. Otobüslerin şoför koltuklarına; Vali Süleyman Kahraman, Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün oturarak hem araç kullandı hem de halkı selamladı. Kent Meydanı'ndan hareket eden otobüsler; İstasyon Caddesi, 100. Yıl Caddesi, Konya yolu, Şehit İsa Kiriş Caddesi ve Atatürk Bulvarı, Mut Caddesi, Toki konutları ve İbrahim Öktem Caddesi güzergahından şehir turu yaparak vatandaşları gezdirdi.

Şehir turunun ardından tören sona ererken, Başkan Uğurlu da vatandaşların tebriklerini kabul etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

title