Haberler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün betonu dünyanın en prestijli ödülünü aldı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için Betonsa markasıyla özel olarak geliştirdiği 100+Beton adlı ürün, Amerikan Beton Enstitüsü (ACI) tarafından düzenlenen Concrete Construction Yarışması'nda birincilik ödülüne değer bulundu.

Türkiye'nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, Amerikan Beton Enstitüsü tarafından her yıl düzenlenen ve beton dünyasındaki en yenilikçi projelerin ödüllendirildiği The ACI Excellence in Concrete Construction Yarışması'nda, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Projesi ile alt yapı kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Akçansa'nın, dünyada ilklere imza atan

Beton dünyasındaki en yaratıcı ve yenilikçi projelerin ödüllendirildiği yarışmada Akçansa, alt yapı kategorisinde rakiplerini geride bırakarak zirveye oturmayı başardı. Akçansa'ya ödülü, 24 Ekim'de ABD'de düzenlenecek bir törenle takdim edilecek.

100+Beton literatürde yerini aldı

Akçansa, dünyanın en geniş, en uzun, 322 metreyi aşan ayak yüksekliğiyle aynı zamanda en yüksek betonarme asma köprüsü unvanına sahip olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için, çevresel etkilere karşı yüksek dayanıklı beton üretti.

Projeye özel tasarlanan beş hazır beton tesisinde üretilen 100+Beton, bakım gerekmeksizin 100 yılın üzerinde dayanım gücüne sahip ve asırlarca kullanılacak özel bir ürün olarak öne çıkıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 1,5 milyon metreküp üretilen 100+Beton, özel beton hatları ve yüksek basınçlı sabit beton pompaları ile projeye tek noktadan sevk edildi.

Dünyanın sayılı projeleri arasında

Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, ACI Concrete Construction Yarışması'na başvuran projelerin, kullanılan betonların özeliklerine, uygulama zorluklarına, ekolojik ve çevresel faktörlere, çözülen problemlere göre değerlendirildiğini ve kategori birincisinin seçildiğini vurguladı.

Akçansa'nın son derece titiz bir operasyon yürüttüğü Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 150 kişilik bir ekiple çalıştığını, bu operasyonun dünyadaki örnek uygulamalar arasında yerini aldığını belirten Zenar, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yer aldığı bölgede oldukça zorlu hava koşulları hakim. Biz böyle bir bölgede, Eyfel Kulesi'nden bile daha yükseğe beton pompalamayı başardık. Tamamen Türk mühendislerinin geliştirdiği, Türk işçisinin büyük özveri ve alınteriyle ürettiği 100+ betonun, dünyanın en prestijli ödüllerinden birini kazanması da başarımızı teyit etti" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Akçansa Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title