Haberler

Yalova Valisi Yılmaz: Biz Bu Ülkenin Kuruluşuna Değil Ama Kurtuluşuna Şahit Olduk

YALOVA'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıldönümü nedeniyle Yalova Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda etkinliği düzenlendi.

YALOVA'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıldönümü nedeniyle Yalova Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda etkinliği düzenlendi. Meydanda halka hitap eden Vali Tuğba Yılmaz, "Biz bu ülkenin kuruluşuna değil ama kurtuluşuna şahit olduk. Biz bu ülkeyi hep birlikte kurtardık" dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla Demokrasi Nöbeti'ne başladı. Etkinlik İstiklal Marşı'nın ardından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti, İl Müftüsü Turgut Açari şehitler için dua okundu. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz yaptığı konuşmada Türk milletinin ülkeyi kurtardığını belirterek, şöunları söyledi:

"BU ÜLKENİN KURULUŞUNA DEĞİL AMA KURTULUŞUNA ŞAHİT OLDUK"

"Ülkelerin, milletlerin önemli dönüm noktaları vardır. Tıpki bizim milletimizin de 1071, 1299, 1453, 1915, 1923 nasıl önemli dönüm noktalarıysa 15 Temmuz gecesi de bizim için önemli bir dönüm noktasıdır. 15 Temmuz gecesi tarih sahnelerinde sıradan bir gün değildi. İki ince çizgi vardı. ya var olacaktık, ya da tarih sahnelerinden silinecektik. Bizleri 15 Temmuz gecesi, o karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen sadece iktidara karşı değil, milli iradeye karşı, demokrasimize karşı, aziz milletimize karşı, devletimize karşı, şanlı ordumuza karşı ve tabi ki yarınlarımıza karşı alçakça yapılmak istenen bir kalkışmaydı. Ülkemizi bölmeye amaçlıyorlardı. Bu milletti tarih sahnesine gömmeyi amaçlıyorlardı. Ama Allah'a şükürler olsun ki başaramadılar ve başaramayacaklar. Çünkü biz bu ülkeyi kolay kurmadık. Biz bu ülkenin kuruluşuna değil ama kurtuluşuna şahit olduk. Biz bu ülkeyi hep birlikte kurtardık."

Etkinlikte ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu da bir konuşma yaptı. Meydanda kurulan dev ekranda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak yayımlandı.

- Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuran-ı Kerim Turgut Açari Yalova Politika Güncel Haberler

title