Haberler

Yalova Ağaçlar Güvenlik İçin Kesildi

CHP Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Vefa Salman, Araştırma sahilinde bulunan piknik alanındaki iki ağacın kesilmesine tepki gösterdi.

Chp Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Vefa Salman, Araştırma sahilinde bulunan piknik alanındaki iki ağacın kesilmesine tepki gösterdi. Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz da enstitü arazisine dışarıdan sık sık girişlerin olduğunu, bunun önüne geçebilmek için ağaç kesilen alana çit çekileceğini söyledi.

CHP'nin aday adayı Vefa Salman, 'Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk, ağacın tek bir dalının bile kesilmesi yerine 83 yıl önce yaptırdığı köşkü kızaklarla yaklaşık 5 metre taşırken, günümüzde Atatürk'ün Yürüyen Köşkü'ne 50 metre uzaklıkta bulunan ağaçlar kesiliyorö dedi. Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz da tepkilere neden olan ağaç kesimiyle ilgili bilgilendirme yaptı. Müdür Boz, enstitü arazisine dışarıdan sık sık girişlerin olduğunu, bunun önüne geçebilmek için ağaç kesilen alana çit çekileceğini söyledi. Müdür Boz, yaptığı bilgilendirmede toplam 1200 dekar alan üzerinde bahçe kültürleri konusunda Ar-Ge ve üretim çalışmaları yapılan enstitüdeki çalışmaların verimliliğini artırmak amacıyla alanların bakım-onarım ve zirai asayişin sağlanması konusunda bazı yeni uygulamaların başlatıldığını söyledi. 'Bilindiği gibi çalışmaların verimliliği ve etkisinin yüksek olması için çalışanın yeterli olması kadar da çalışma alanının istenilen düzeyde olması ve güvenliğinin sağlanması önemlidirö diyen Müdür Boz, şu açıklamada bulundu 'Enstitümüz arazisine dışarıdan sık sık girişler yapılarak Ar-Ge alanlarımıza zararlar verilmektedir. Güvenliğin sağlanması amacıyla enstitü arazisinin yaklaşık 1.700 metre uzunluğunda sahil kısmında panel-çit işi ihale edilmiş ve çalışmalar hızla başlatılmıştır. Konu olan 2 adet kavak ağacı uzaklaştırılmıştır. Kesilen ağaçlar kavak türü olup, normal ömürleri 10 yıldan sonra kesilebilecek ağaçlardır. Sınır ağacı şeklinde olan konu 2 ağacın kesim nedeni yapılacak yeni çite engel teşkil ettiğinden olmuştur. Bu işlem tamamen işin gereğince yapılmış olup, benzer uygulamalar da yapılacaktır. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Türkiye'de bahçe kültürleri alanında tek Merkez Enstitüdür. Bu kurumun ismine ve yaptığı işlere layık olacak şekilde planlanması ve alanların verimli duruma getirilmesi esastır. Nitekim kurumumuzla ilgili doğru habercilik adına sık sık yönetmelikler çerçevesinde bilgiler verilmektedir.ö

Araştırma Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Öztürk de, 'Yürüyen Köşk bizim enstitü arazisindedir. Bizler yıllarca o bahçedeki ağaçları koruduk. Kesilen 2 ağacın köşkle bir ilgisi yokturö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Vefa Salman Yılmaz Boz Yalova Politika Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title