Haberler

Yakılan Patnos Belediyesi'nde Zarar 4 Milyon Lira

Güncelleme:

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını protesto etmek için eylemciler tarafından yakılan belediye binasındaki zarar tam 4 milyon lira.

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde, geçen çarşamba günü IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını protesto etmek için eylemciler tarafından yakılan Belediye binasındaki zararın 4 milyon lira olduğu bildirildi.



Patnos'ta, 8 Ekim çarşamba günü IŞİD'in Kobani saldırılarını protesto etmek için toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Belediye binasına yürüdü. Belediye Başkanı AK Partili Cem Afşin Akbay ve 150 kadar çalışanın boşalttığı belediyeye giren eylemciler, molotof kokteyller atarak binayı içeriden ve dışarıdan ateşe verdi. Üç katlı hizmet binası ile birlikte makine parkı da ateşe verilen Belediyede hasar tespit çalışmalarına başlandı. Belediyenin zararının 4 milyon lira dolayında olduğu belirtildi.

2009 yılındaki yerel seçimlerde Patnos Belediye Başkanı seçilen iş adamı BDP'li Yusuf Yılmaz, 2012 yılında 3 katlı yeni bir hizmet binası yaptırdı. Aynı yıl 'terör örgütüne üye olmak' suçundan Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Yusuf Yılmaz 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2013 yılında evli 6 çocuk babası 43 yaşındaki Yusuf Yılmaz'ın cezası Yargıtay tarafından onanınca tutuklanarak Erzurum H tipi cezaevine konuldu. BDP'li Yılmaz'ın tutuklanmasının ardından başkanlık görevini Mahmut Yıldız sürdürdü. Geçen 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde ise eski Kaymakam olan Cem Afşin Akbay AK Parti'den belediye başkanı seçilmişti.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Yılmaz Patnos Kobani Ağrı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (61)

TC TÜRK:

FATURAYI VE CEZASINI KİMLER YAPTI İSE HANGİ PKK, CI YAPTI ONA ÖDETİN TÜRK MİLLETİNE KESMEYİN HAKKIM VARSA HARAM ZEHİR ZIKKIM OLSUN.

32
2
yanıtYanıtla
Ssb:

O bina yeniden yapılmasın. Bu haliyle bırakılsın ve ileride BARBARLIK anıtı ilan edilsi

29
0
yanıtYanıtla
Beddua:

Yavuz Selim Mısırın fethine giderken yolu diyarbakır civarından geçer. Virane bir köy görürler ki içecek suları bile yoktur. hallerine acır ve orduya dur emri verir. Orda 12 gözlü büyük bir çeşme yaptırır, hayratım olsun der. Sonra yoluna devam eder. Mısır fetholunur ve ordu ile istanbula dönerken şu yaptırdığımız çeşmeden orduyu sulayalım der. Bir de bakarki çeşme darmadağın edilmiş yıkılmış. Sonra o meşhur bedduasını eder. uzundur ama bir cümlesi : Yakana bit kapına kürt koma.

25
1
yanıtYanıtla
SİZİ ALLAHA HAVALE EDIYORUM:

Ulan nasıl bir hayinlikdir nasıl bir kan bozukluğudur 4 trilyonluk belediye binası Trabzon merkezınde yokken patnosun ilçesine devlet belediye yapmış birde kalkmış yakıyorsunuz veyahut (BU ALLAHDAN KORKMAYANLARA BİR ŞEY DEMEYİP BAKA KALIYORSUNUZ ) Sonrada kalkıp dövlet bize bahmir die ötede bu yanda dil döküyorsunuz Allah belanızı versinde düşün harbi yakamızdan mide bulandırıyorsunuz bukadarıda fazla. . .

25
0
yanıtYanıtla
..:

NASIL OLSA ENAY BİZLER ÖDÜYORUZ YETMİYOR HALA TAYYİBE OY VERİYORUZ NASIL BİR RUH HALİNDEYSEK

20
3
yanıtYanıtla
hakan:

o adilere hakkım haram olsun ALLAH İNŞALLAH onların belasını versin

20
2
yanıtYanıtla
CIRAK:

YAPANLARI ALLAH PERISAN ETSIN DEVLET BU ITLERI INLERINDEN TEKER TEEKER CIKARIP GEREKENI YAPMALI

18
4
yanıtYanıtla
mastermid:

Bu yaktınız bina size hizmet etmiyırmuydu moronlar ?

22
0
yanıtYanıtla
nero:

doğuya yatırımlar yardımlar derhal kesilmeli, bu yatırımlar maalesef batı illerine ilçelerine yapılmıyor, artık kürtleri sırtımızda taşımak istemiyoruz

19
2
yanıtYanıtla
haberin var mı:

lan sen önce git aç karnını doyur batıda açlıktan kıvrılıyorsunuz

yanıt0
yanıt0
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title