Haberler

ya Uzlaşma ya Erken Seçim

Cumhurbaşkanlığı Seçimini Anayasa Mahkemesi'ne Taşıyan CHP Lideri Baykal "Başvurumuz Doğrultusunda Karar Alınırsa Erken Seçim Gerekecek. Ciddi Bir Uzlaşma Olursa Çözüm Üretilebilir" Dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan CHP lideri Baykal "Başvurumuz doğrultusunda karar alınırsa erken seçim gerekecek. Ciddi bir uzlaşma olursa çözüm üretilebilir" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ilk tur oylamayı "TBMM’de üçte iki çoğunluğa sahip bir parti, cumhurbaşkanlığı seçimini, gösterdiği tavır nedeniyle yüzüne gözüne bulaştırmıştır. AKP 367 havuzunda çırpınıyor. Ancak kesinlikle bir zafer duygusu içinde değilim" sözleriyle değerlendirdi. Baykal, "İlk tur oylama sonucunda ortaya çıkan sonuç kişisel mutluluk içinde olmamı gerektiren bir durum yaratmıyor. Biz başından beri Türkiye’nin iyi yönetilmesi gerektiğini savunuyorduk. Ama ne yazık ki olmadı. Sonuç olarak CHP görevini yapmıştır. Zamanında yapmış olduğumuz uyarılar dikkate alınmış olsaydı bu noktaya gelinmezdi" dedi.

Baykal, birinci tur oylamayı bazı CHP milletvekilleri ve bir grup gazeteciyle birlikte TBMM’deki odasında izledi. Baykal, birinci tur oylama sonrasında "Hala uzlaşma umudu olduğunu vurgulamak istiyorum. İyi niyetli ciddi bir uzlaşma olursa, çözüm üretilebilir. Ancak şu anda imkansız görülüyor" dedi. Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ

"Anayasa Mahkemesi CHP’nin başvurusu doğrultusunda bir karar alırsa cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde genel seçim yapmak gerekir. Bu 45 gün sonra mı olur, 90 gün sonra mı olur, onu zaman gösterecek. Ama bu seçim kaçınılmaz olur. Bu noktaya AKP’nin tutumu sonucunda gelinmiştir. Biz başından beri bir erken seçimin ardından yeni Meclis’in cumhurbaşkanı seçmesini savunduk. Ancak, "AKP’li biri cumhurbaşkanı olamaz" da demedik. Bir erken seçime gerek görülmeden AKP içinde bazı isimlerin de cumhurbaşkanı olabileceğinin, bazı isimleri destekleyebileceğimizin işaretlerini verdik. Ama dikkate alınmadık, AKP uzlaşmadan kaçtı. Şimdi gelinen noktada Anayasa Mahkemesi bizim başvurumuz doğrultusunda karar alırsa yeni bir sürece girilebilir. Düşük bir ihtimal de olsa uzlaşmayla cumhurbaşkanı seçilir ve genel seçimler bunun ardından yapılabilir."

CANAN DEĞERLENDİRMESİ

Baykal, Genel Kurula katılan Hakkari Milletvekili Esat Canan’a yönelik herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı sorusuna, "Görelim bakalım. Yetkili organlarımız değerlendirir" cevabını verdi.

DYP’DE FİRE YÜZDE 50

Baykal, DYP milletvekili Ümmet Kandoğan ile Mehmet Eraslan’ın oylamaya katılmalarını şaşırtıcı buldu. Baykal, "DYP yüzde 50 fire verdi" diye espri yaptı. Baykal, "Bize ’sine-i millete dönün’ diyorlardı. Sine-i millete dönseydik böyle bir sonuç alınır mıydı? CHP’nin izlediği yöntem sonuca ulaşmıştır" dedi.

TV’ye bile sırtını döndü

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçimi birinci tur oylamasını TBMM’deki odasında izledi. CHP milletvekillerinin ve bir grup gazetecinin eşlik ettiği Baykal, Meclis televizyonundaki yayını, sırtını dönerek takip etti. Baykal burada, Anayasa Mahkemesi’ne verilecek oylamaya itiraz dilekçesini de imzaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title