Haberler

Virtüözler Türk Müziğini Dünyaya Taşıyacak

Dünyanın yerel müziği ünlü virtüözler eşliğinde Merslinli klasik müzik tutkunları ile buluştu.

Dün akşam (12 Mayıs) St.Paul Müzesi'nde gerçekleşen konserde Türk müziğinin geleneksel ezgileri klasik müzik ile harmanlandı.

YEREL EZGİLER EVRENSEL MÜZİKLE BULUŞTU

14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde mayıs ayı müzik tadında geçmeye devam ediyor. Dün akşam Tarsus'ta bulunan St. Paul Müzesi'nde "Dünyanın Yerel Müziği" konseri ile Türk müziğinin geleneksel enstrümanları klasik müzik ile harmanlandı. Kanunda Ahmet Baran, kemanda Erkin Onay, udta Kamuran Umuzdaş, bas gitarda Nurhat Şensesli, piyanoda Eray İnal ve perküsyonda Burak Çakır'ın yer aldığı "Yerelden Evrensele" grubu, Türk müziğinin seçkin eserleriyle dinleyicilerin beğenisini kazandı. Türk müziğini dünyaya taşıyacak ve tanıtacak olan gruba "Yıldızların Altında" ve "Gel Gör Beni Aşk Neyledi" parçaları çalınırken dinleyiciler hep bir ağızdan eşlik etti.

ARP BAHAR GÖKSU İLE HAYAT BULUYOR

Arpa can veren sanatçımız Bahar Göksu konseri ile festival coşkusu devam ediyor. Dünyaca ünlü arp sanatçısı Bahar Göksu ve grubu bu akşam (13 Mayıs) Tarsus Amerikan Koleji Oditoryumu'nde vereceği konserle hem Refik Fersan ve Faize Ergin şarkılarını seslendirecek hem de Rüzgar Uyumuş albümünden parçalara yer verecek. Konserde Bahar Göksu'ya udta Mete Aslan, kanunda Serkan Halili, vurmalı çalgılarda Yinon Muallem, kontrabasta Kağan Yıldız, kemençede Sercan Halili, piyanoda Barış Büyükyıldırım ve saksafonda Engin Recepoğulları eşlik edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mersin Tarsus Göksu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title