Haberler

Vergi ve Sgk Borçları Yapılandırma Süreci Anlatıldı

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafında 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafında 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kongre kültür merkezinde düzenlenen program Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve bazı oda başkanları katıldı.

Bilgilendirme öncesi bir konuşma yapan Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, şu ana kadar kanun kapsamında yaklaşık 20 bin mükellefin başvurusunu aldık ve borcunu yapılandırdıklarını belirterek," Vergi açısından baktığımızda tanıtım faaliyetleri, merkezde Gelir İdaresi Başkanlığı ve taşrada Vergi Dairesi Başkanlıkları tarafından yürütülmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı 26 Mayıs 2018 tarihinde kanunun genel tebliğini yayımlayarak çalışmalara başladı. Tanıtım faaliyetlerinde kullanılacak rehber, broşür, afiş ve haber metinlerini hazırladı. Halen; sosyal medyadan tanıtım faaliyetleri devam etmektedir. e-posta aboneleri bilgilendirilmektedir. Kanun kapsamına giren borçlular kısa mesaj yoluyla bilgilendirilmektedir. Değişik medya kanallarından işitsel ve görsel kamu spotları ve reklamlar yayımlanmaktadır ve yayımlanmaya devam edilecektir. Bu kapsamda bu güne kadar vergi borcu bulunan milyonlarca mükellefimize mektuplar gönderilmiş ve kısa mesaj yoluyla bilgilendirme yapılmıştır" diye konuştu.

Kanunun, mükelleflere büyük kolaylıklar sağladığını ifade eden Poyraz," Bizim bu tanıtım faaliyetlerindeki amacımız, yapılandırma kanununun sağladığı hak ve imkanlardan yararlanma imkanı olduğu halde benim haberim olmadı diyecek bir vatandaşımızın kalmamasıdır. Bu amacı gerçekleştirmek için, tüm Vergi Dairesi Başkanlığı personeli olarak çalışıyoruz ve müracaat süresinin sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı

Kanundan yararlanmak için başvurular yoğun bir şekilde devam ettiğinde ifade eden Poraz,"Son günleri beklemeden zamanında başvurusunu yapan mükelleflerimize teşekkür ediyorum. Şu ana kadar kanun kapsamında yaklaşık 20 bin mükellefimizin başvurusunu aldık ve borcunu yapılandırdık. Tabi biz başvuruların hızlanarak artmasını arzu ediyoruz. Mükelleflere şiddetle tavsiye ediyoruz ki, sistemde sıkışıklıkların yaşanabileceği son günleri beklemeden; kanundan yararlanma imkanı olan herkes zamanında başvurusunu yapsın ve herhangi bir mağduriyet yaşanmasın. Yine tavsiye ediyoruz ki, bütün vatandaşlar sistem üzerinden veya vergi dairesine gelerek borcum var mı yok mu diye sorgulama yapsın. Farkında olmadan örneğin bir trafik cezası kesilmiş olabilir" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunus Poyraz Malatya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! YUSUF TEKİN "cemaatçi misiniz" sorusuna ne yanıt verdi? Yusuf Tekin ne dedi, olay ne?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title