Haberler

Vatandaşın Ayağına Taksili Çöp Hizmeti

Balıkesir Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek çöp toplayan taksileri vatandaşın ayağına gönderiyor.

Balıkesir Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek çöp toplayan taksileri vatandaşın ayağına gönderiyor. Şehirde sürekli tur atan 2 adet çöp taksi, dükkan ve evlerdeki çöpleri topluyor.

Balıkesir Belediyesi yeni uygulamaya koyduğu 'Çöp Taksi' projesi ile vatandaşın takdirini kazandı. Proje çerçevesinde alınan biri elektrikli olmak üzere 3 metreküplük 2 çöp aracı taksi formatında giydirilerek şehir merkezinde çöp toplamaya başladı. Proje ile ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, "Belediye olarak 2 adet mini damperli araç aldık. Bu araçlar çarşı merkezinde ring halinde duruyorlar. 444 40 10 numaralı çağrı hattımıza gelen adrese göre çöp taksilerimiz oraya yönlendiriliyor. İl genelinde bizim konteynır sayımız yeterli ancak ekstra durumlar oluyor, vatandaş evini taşıyor mesela bu durumlarda dolan konteynırları bu araçlarla boşaltıyoruz. Bu araçlar çarşıda dolaşarak da esnafın işini kolaylaştırıyor. Cumartesi ve Pazar dahil sabah 7 ile gece 24 arasında çöp taksilerimiz çalışıyor" dedi.

Çöp Taksi örneklerinin bazı belediyelerde olduğunu ancak onların vatandaşın evine kadar gidip çöp almadığını kaydeden Öztozlu, çöp taksilerin bu yönü ile Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Öztozlu, vatandaşların büyük ilgi göstermesi durumunda çöp taksilerin sayılarının arttırılabileceğini de kaydetti.

ESNAF ELİNDE ÇÖP POŞETİ İLE TAKSİ BEKLİYOR

Öte yandan Balıkesir'de henüz 1 hafta önce başlayan proje çerçevesinde 2 çöp taksi sokaklarda dolaşıyor. Vatandaşların üzerinde 'Çöp Taksi' yazan mini kamyonetlere ilgi gösterirken, özellikle elektrikli olan çöp taksinin sessiz hareket etmesi vatandaşların dikkatini çekiyor. Balıkesir'in işlek caddeleri arasında olan Milli Kuvvetler Caddesi'nden geçen çöp taksiyi gören bazı vatandaşlar ellerindeki çöp poşetleri ile çöp taksinin kendilerine gelmesini bekliyor. Çöplerini boşaltan vatandaşlar, belediyenin çevreye duyarlı hizmetinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Balıkesir'de esnaflık yapan Süleyman Dağ, "Bir hafta içinde 3 kez çöp taksiyi aradım. Moloz atacaktım, yarım saat içinde kendileri geldiler ve molozları attım. Bu hizmet için teşekkür ederim" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Belediyesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title