Haberler

Van'daki El Kaide Davası'nda 4 Tahliye

Güncelleme:

Van'da "El Kaide terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklu yargılanan 4 sanık, tahliye edildi.

Van'da "El Kaide terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklu yargılanan 4 sanığın tahliye edildiği öğrenildi.

DAVA, VAN 3. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE GÖRÜLDÜ

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Abdullah Koç, Ekrem Müküz, Ümit İlaçoğlu ve İbrahim Şen ile yakınları ve avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan Şükrü Çiçek ve Orhan Yaşar ise duruşmada yer almadı.

ESTETİK AMELİYAT OLDU

Mahkemeye gelen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada, mahkeme başkanı, sanıklardan Şen'in kullandığı iddia edilen sahte kimliği kontrol ederek kimlikteki fotoğrafın kendisine ait olup olmadığını sordu.

Şen, 2006 yılında burnundaki kırıktan dolayı estetik ameliyatı olduğunu ve burnundaki kemiği aldırarak küçülttürdüğünü anlatarak, ameliyattan sonra bankaya gittiğini ve orada da fotoğrafın kendisine ait olmasına rağmen para çekemediğini ve polisler tarafından yapılan incelemelerin ardından bankadan ayrılabildiğini söyledi.

"PKK TARAFINDAN HEDEF GÖSTERİLİYORUZ"

Şen'in ardından söz alan sanıklardan İlaçoğlu ise daha önceki duruşmada savunmasını yaptığını anımsatarak, 15 yaşından küçük 4 çocuğunun bulunduğunu ve uzun süredir tutukluğu nedeniyle mağdur olduklarını belirtti.

Hiçbir zaman insanları şiddete yönlendiren bir çağrısının olmadığını dile getiren Şen, şöyle konuştu:

"Son zamanlarda İslami düşüncede yaşayan insanlar olarak PKK tarafından hedef gösteriliyoruz. Bu nedenle mağdur olan ailelerimizin yanında olmak istiyoruz. Bu güne kadar en ufak taşkınlık, yakma, yıkma eylemlerinde bulunmadım. 20 yıldır aynı zihniyetteyim ve bu süre boyunca ne El Kaide terör örgütü ne de diğer terör örgütleriyle bağlantı halinde olduğuma dair bir belge elde edilememiştir. Savunduğum görüşlerden dolayı insanları şiddete teşvik ettiğime dair bir delil söz konusu değildir. Son zamanlarda kurduğumuz dernek aracılığıyla yürüttüğümüz faaliyetler, PKK'nın doğu halklarını dinsizleştirme hedefine engel olmaya dönüktür. Hiç kimsenin Suriye'ye gitmesine müsaade etmedim, etmem de. Esed'in kullandığı varil bombalarıyla kimsenin ölmeyi hak ettiğini düşünmüyorum. Tahliyemi talep ediyorum."

TAHLİYELERİNİ TALEP ETTİLER

Diğer sanıklar da ailelerinin mağdur edildiğini ve uzun süredir tutuklu bulunduklarını belirterek, tahliyelerini talep etti.

Cumhuriyet savcısı da mevcut delil durumu, hukuki açıdan sanıkların lehine değişikliğin bulunmadığı, henüz tam olarak toplanmayan delillerin bulunduğu gerekçeleriyle sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Müvekkillerinin uzun süren tutukluluk süresi nedeniyle mağdur olduğunu kaydeden Okan Kadir Bektaş, savunmasında şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle son zamanlarda yaşanan kaos ortamı nedeniyle müvekkillerimin aileleri mağdur durumdadır. Bu süreçte müvekkillerin ailelerin yanında olması gerekiyor. Zaten dernek faaliyetleri düzenli olarak kanunlara uygun olarak ilgili kurumlara bildirilmektedir. Dosyada müvekkillerimizin lehine olan deliller de dosyada mevcuttur. Bu nedenle müvekkillerimizin mahkeme heyetinin uygun göreceği şekilde tahliyelerini talep ederiz."

TAHLİYE EDİLDİLER

Tüm savunmaların yapılmasının ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk süresini ve suç vasfının sanıkların lehine değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak, tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Koç İbrahim Şen Yerel Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title